hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Cengiz Han' 20 bin Türk damat istiyor

    Cengiz Han 20 bin Türk damat istiyor
    expand

    Büyük Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın ülkesi Moğolistan , azalan erkek nüfusuna çareyi Türkiye'de arıyor. Ülkede 6 kadına bir erkek düşüyor. Önümüzdeki günlerde Ankara'ya gelecek bir Moğol heyeti, hükümetten 20 bin çalışan Türk erkeği isteyecek.

    Referans gazetesinden Jale Özgentürk'ün haberine göre Orhun Abideleri ve Göktürk Anıtları ile Türk tarihi açısından da büyük önem taşıyan büyük Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın ülkesi Moğolistan azalan nüfusuna çare arıyor.

    Rusya'nın egemenliğinde geçen yıllar boyunca işi gücü olmayan Moğol erkeklerinin büyük bölümü alkolün pençesine düşmüş.

    Bu nedenle ülkede özellikle erkek nüfus önemli oranda azalmış. 6 kadına bir erkek düşüyor.

    Moğol hükümeti, bu soruna çare bulmak için Türkiye ile farklı bir açılım başlatmak istiyor. Bu konudaki temaslar da başladı. Çalışmaları yürüten bir yetkili, Moğol hükümetinin Türkiye'den 20 bin erkek istediğini belirtti.

    Moğolistan'dan önümüzdeki günlerde üst düzey yetkililerin bulunduğu bir heyetin geleceğini söyleyen yetkili, en önemli konunun ise bu olacağını anlattı.

    Heyetle yöntemi konuşacaklarını söyleyen yetkili, "Halk, Ruslar kökümüzü kuruttu diyor. Türk erkeklerinin çalışkan olduğunu düşünüyorlar. Bu nedenle böyle bir çalışma sürdürülüyor" dedi.

    Moğollar, Türk erkeklerinin gelmesiyle kendi erkeklerinin de silkineceğini düşünüyor.

    Erkeklere başlık parası

    Erkek sayısının bu kadar az olması yüzünden Moğolistan'da başlık parası kadınlar için değil erkekler için isteniyor. Ülkedeki 45 milyon hayvan, başlık parası için önemli bir kaynak.

    Yüzölçümü 1,5 milyon metrekare yani Türkiye'nin iki katı olan Moğolistan'ın nüfusu sadece 3 milyon.

    Atların en özgür dolaştığı ülke olarak bilinen Moğolistan'da 4 adet Türk okulu bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow