hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk uçağında bomba paniği

    Türk uçağında bomba paniği
    expand

    Almanya'nın Stuttgart kentinden İzmir'e giden SunExpres'e ait yolcu uçağı, tuvalette bulunan tehdit mesajı yüzünden dün akşam Selanik'e acil iniş yaptı. İzmir'de, uçağın ineceği havalimanı da korkuyla bekleyen yolcu yakınlarının akınına uğradı. Ancak ihbar asılsız çıktı, uçakta yapılan aramada patlayıcı maddeye rastlanmadı. Gözaltına alınan şüpheli ise serbest bırakıldı.

    Selanik havaalanı yetkilileri, Türk yolcu uçağının gerekli aramalar yapıldıktan sonra, ihbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine, saat 21.50'de Selanik havaalanından ayrıldığını bildirdiler. Uçak saat 22.40'ta da Adnan Menderes Havalimanı'na indi.

    Havalimanına gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şubesine ait bir araç ile uzman polis ekibi, uçakta inceleme yapmak üzere aprona girdi.

    Yunan polis kaynakları , yerel saatle 18.15'te Selanik'teki Makedonya Havaalanına güvenli iniş yapan, Stuttgart-İzmir seferindeki uçakta araştırmanın yapıldığını ve patlayıcıya rastlanmadığını söylemişti.

    SunExpress'ten yapılan açıklamada da, "XQ973 sayılı Stuttgart-İzmir seferini gerçekleştiren uçuş ekibi, uçak Belgrad hava sahasında seyir halindeyken, tuvalet kabininde bir kağıda yazılı bomba ihbarı metni bulmuştur. Kaptan, güvenlik yönetmeliği gereğince uçağı derhal en yakındaki Selanik Havaalanı'na yönlendirmiş, güvenli bir şekilde iniş yapılmış, 62 yolcu ve 6 mürettebat uçaktan tahliye edilmiştir" denilmişti.

    Mesajda, "bugün öleceğiz" yazdığı belirlenmişti.

    Açıklamada ayrıca, "Yetkililer tarafından uçakta bomba araması başlatılmıştır. Alanda yolcularının her türlü ihtiyacını karşılayan SunExpress, Yunan makamlarının izin vermesinin ardından, yolcularının İzmir'e güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlayacaktır. Yolcularımızın rahatsızlığından ötürü üzgün olduğumuzu belirtiriz" ifadelerine yer verilmişti.

    SunExpress İletişim Müdürü Ozan Ortaç da, "Uçağın kaptanı uçuş sırasında bomba ihbarında yapılması gerekenleri yapmış ve uçağı en yakın havaalanına indirmiş. Yolcular güvenli. Önceliğimiz uçuş güvenliği, yolcuların güvenliği bizim için her şeyden önemli" demişti.

    Bu arada, uçağın mecburi inişinin, Selanik havaalanında "kırmızı alarma" geçilmesine neden olduğu da bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow