hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'daki Türk bakan görevine başladı

    Almanyadaki Türk bakan görevine başladı
    expand

    Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanlığı görevine getirilen ve bugün eyalet meclisinde yemin ederek resmen görevine başlayan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Aygül Özkan, "kendisini Türk gençlerine yol açan bir insan gibi gördüğünü" söyledi.

    Özkan yemin töreninden sonra yaptığı açıklamada, eyalet Başbakanı Christian Wulff ile Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in kendisinin bakanlık görevine getirilmesini desteklediğini belirterek, "Bu bir ilk. Önemli bir ilk. Gençlerimiz bunu örnek almalı. Kendimi gençlerimize yol açmış gibi görüyorum. Almanya'da ulaşamayacakları yer yoktur" diye konuştu.

    Gençlerin eğitim sisteminde başarılı oldukları ve Almancayı iyi bildikleri sürece her zaman istedikleri mevkiye gelebileceğini ifade eden Özkan, bu konuda gençlere destek olduğunu ve gençlerin belirledikleri hedeflere ulaşmasını ümit ettiğini söyledi.

    Bakanlığının sadece uyumdan değil, aile, kadın ve sosyal işler konularından da sorumlu olduğunu kaydeden Özkan, Aşağı Saksonya eyaletinde bu konuların daha da ileriye götürülmesi durumunda bundan sadece göçmenlerin değil, herkesin faydalanacağını belirtti.

    Özkan, mecliste geniş bir destek bulduğunu, Sosyal Demokrat Partili (SPD) ve Yeşiller Partili milletvekillerinin de kendisini tebrik ettiğini ifade ederek, "Bir ilki yaşıyoruz. Görevimin ağırlığını yaşıyorum, mutluyum. Son günlerde yoğun bir ilgi vardı. İnşallah görevimi iyi yaparım" dedi.

    Görevli olduğu alanlarda yapılacak çok iş olduğuna işaret eden Özkan, toplum yaşlandıkça sorunların arttığını, yaşlıların sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini kaydetti. "Göçmen kökenlilerin sorunlarını da çözmek zorundayız" diyen Özkan, bu konuları hastaneler, kiliseler ve aynı zamanda Müslüman kuruluşlarla da görüşeceğini, bakanlığın yaptığı işleri inceleyeceğini ve şimdiden bir müsteşar atadığını sözlerine ekledi.

    Özkan'ın doktor olan eşi Hakan Özkan da, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin Almanya'daki ilk Türk kökenli bakan olması sebebiyle kendisinin de herkesin yaşadığı duyguları yaşadığını belirterek, eşinin başarılı olacağına inandığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow