hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İslam karşıtı Fransız siyasiye şaşırtan destek

    İslam karşıtı Fransız siyasiye şaşırtan destek
    expand

    Fransa'da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, seçmenlerin yüzde 39'unun, aşırı sağ Ulusal Cephe Partisi Genel Başkan Yardımcısı Marine Le Pen'in, "ülkedeki Müslümanların sokakta namaz kılması işgaldir" şeklindeki açıklamasına destek verdiğini ortaya koydu.

    IFOP kamuoyu araştırma merkezinin anketine göre, iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) seçmeni içinde de bu açıklamaya destek verenlerin oranı yüzde 54.

    Merkez sağ ve sol parti temsilcileri, önceki gün yaptıkları açıklamalarda, babası Jean-Marie Le Pen'in yerine aşırı sağ partinin başına geçmesine kesin gözüyle bakılan Marine Le Pen'in bu açıklamalarına sert tepki göstermişti.

    İnsan hakları dernekleri ve ülkedeki Müslüman örgütleri, Le Pen aleyhine mahkemeye dava açmıştı.

    Marine Le Pen, partisinin son toplantısında yaptığı açıklamada, "15 yıl önce başörtü yoktu, şimdi daha çok başörtüsü var, giderek daha fazla kadın burka giyiyor. Fransa'da Müslümanların sokakta namaz kılması, işgaldir. Bazı mahallelerde dini kurallar geçerli olması bir işgaldir. İşgal her zaman tankla, askerle olmuyor. Bu da halkın üzerinde baskı yapan bir işgal oluşturuyor" ifadelerini kullanmıştı.

    Fransa'daki kamuoyu yoklamaları, Marine Le Pen'in liderliğindeki aşırı sağın oylarını artırdığını ve genel seçimlerin ilk turunda yüzde 17 oranında oy alacağını ortaya koyuyor.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow