hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sami Yen için zirve teklif 416.5 milyon TL

    Sami Yen için zirve teklif 416.5 milyon TL
    expand

    Ali Sami Yen Stadyumu arsasının satışında en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu verdi.

    Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla düzenlediği ihalede, en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu verdi.

    TOKİ'nin Bilkent'te bulunan merkezindeki açık artırmaya 3 firma şartname almasına karşın, 2 firma katıldı.

    TOKİ İhale Dairesi Başkanı Muhsin Soylu başkanlığında yapılan ihale, yaklaşık 15 dakika sürdü. İhalede, Nurol Ahçıoğlu grubunu Semih Kayaalp ve Muammer Çelik, Özyazıcı İnşaatı da Ahmet Özyazıcı temsil etti.

    407 milyon 25 bin lira muhammen bedeli ile açılan ihalede 250 bin liralık artırım aralığı uygulandı. 415 milyon 750 bin liralık seviyede Nurol-Aşçıoğlu OGG bir ara istedi. Daha sonra başlayan açık artırmada Nurol-Aşçıoğlu OGG 416 milyon 500 bin liraya çıktı.

    Özyazıcı İnşaat bu seviyede bir ara istedikten sonra dönüşte yeni teklif vermeyeceğini bildirdi. Böylece ihale teknik olarak sonuçlanmış oldu. TOKİ, ihalede gelen teklifi değerlendirdikten sonra kesin kararını verecek.

    Nurol-Aşçıoğlu OGG'nin temsilcileri ihaleye ve bedelin nasıl ödeneceğine ilişkin açıklamanın daha sonra Yaşar Aşçıoğlu tarafından yapılacağını söyledi. Şirket yetkilileri inşaatın bu yaz sonunda başlayabileceğini kaydetti.

    34 dönümlük arazi

    İstanbul-Şişli'de bulunan 34 bin 640,43 metrekare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı olan Ali Sami Yen arazisi ihale şartnamesi gereği 10 dönümden fazlası yeşil alan olarak yapılacak.

    Rekreasyon, park ve ticaret turizm alanı olarak planlanın alanın imar planı halen yürürlükte. Plan alanındaki notlarında yapılan değişiklikler, 20 Nisan'da askıya çıkarılacak.

    TOKİ, bugün yapılacak ihaleye katılımı sağlamak, teklif sahiplerinin tereddütlerini gidermek için, imar planının iptaline karşı firmaları rahatlatmaya dönük şartnamede iyileştirmeler yapmıştı.

    Arsa üzerinde emsal bedel, brüt parsel üzerinden E=2,50 olarak gösteriliyor. Bu çerçevede, 52 bin metrekare bodrum, 86 bin 600 metrekare yer üstü olmak üzere toplam 138 bin 600 metrekare iskan edilebilecek şekilde inşaat yapılabilecek. Zeminin altında 2 kat bodrum iskan edilebilecek, 3 kat da otopark olarak kullanılabilecek.

    Bunlardan bir bodrum katının tamamı, kat irtifakı tesis edilmek suretiyle bila bedel İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne otopark olarak kullanılmak üzere devredilecek.

    Arsada, otel, iş merkezi, rezidans, ofis, büro, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, eğlence merkezi, çok katlı mağaza, müze, kütüphane, sergi salonu, kültür tesisleri, restoran, gazino, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlar yer alabilecek alanlar, planda yaklaşık 23 bin 100 metrekare olarak görünüyor.

    Alanın 10 bin metrekarelik bölümü rekreasyona ayrılırken, burada 500 metrekare inşaat yapılabilecek. Bu alanda, çeşmeler, oyun alanları, otoparklar ve yeşil bitki örtüsü yer alabilecek. Avan projesine göre büfe, lokanta, gazino, çayhane gibi tek katlı ve yüksekliği 3,5 metreyi geçmeyen, geçici yapılar yapılabilecek. Plana göre, yaklaşık 850 metrekarelik alan belediyeye terk edilecek.

    Uygulama sırasında, avan proje onayından önce Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğü ve ilgilileri arasında sağlanacak koordinasyon ile Ulaşım Daire Başkanlığı'nın uygun görüşü alınacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve 1. Hava Kuvvet Komutanlığı, 15. Füze Üs Komutanlığı'ndan da görüş alınacak ve bu görüşlere uyulacak. Tarihi eser bulunan 1199 ada 230 parsele komşuluğu nedeniyle Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan da görüş alınacak.

    İhalede en yüksek teklifi veren şirket, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20'si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV'den muaf olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow