hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İcradan satılık" haberleri tavan yaptı!

    İcradan satılık haberleri tavan yaptı
    expand

    Ekonomik krizin etkisiyle son yıllarda 'icradan satılık' mallarda artış yaşanıyor.

    Medya takip merkezi Interpress, Türkiye'nin dört bir yanında artan 'icradan satılık' haberlerini mercek altına aldı.

    Araştırmaya göre, yazılı basında çıkan ve bu yılın ikinci 6 aylık döneminde yayınlanan haberler, yılın birinci yarısına göre yüzde 57 arttı.

    2 bine yakın ulusal ve yerel gazete ile derginin tek tek incelenmesiyle ortaya çıkan rapora göre, 2010 yılının ilk 6 aylık döneminde yazılı basında toplam 183 adet 'icradan satılık' haber ve köşe yazısı yayınlanırken, geçen ikinci 6 aylık dönemde ise bu sayı 322'ye ulaştı.

    Aynı araştırma raporunda, ilk altı aylık dönemde tarla, arsa, ev, araba, fabrika, uçak, tablo ve her türlü araç gereç malzemelerinin icradan satış haberleri yer aldığı belirlendi.

    Yılın ikinci yarısında ise, icra ile satılacak ürünler arasına et, bal, reçel, sucuk, zeytin, balık gibi gıda ürünleri ve stadyum ile camii satışı haberlerinin de eklendiği saptandı.

    İcra ilanlarının sayısı da hızla artıyor

    Türkiye'nin dört bir yanında 'icradan satılık' malların ilanlarıyla karşılaşmanın mümkün olduğu şu günlerde, yazılı basında da bu konu hakkında pek çok ilan çıkıyor.

    Interpress'in yaptığı araştırmaya göre, bu yıl ulusal ve yerel basında toplam 54 bin 466 adet 'icradan satılık' ilanı yayınlandı. Bunların 33 bin 193 tanesi taşınmaz malların icra ilanları olurken, 18 bin 725 tanesi taşıt, 2 bin 548 tanesi de her türlü malzemeyi kapsayan ilanları içeriyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow