hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanatçılarla kahvaltıya mizahi bir bakış

    Sanatçılarla kahvaltıya mizahi bir bakış
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın müzisyen ve şarkıcılarla yaptığı kahvaltı tamamlandı. Gözlerin "Ajdar"ı aradığı ama bulamadığı kahvaltının genel bir özetini yaptık.

    Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin önde gelen şarkıcı ve müzisyenleriyle birlikte Dolmabahçe Sarayı'nda kahvaltı yaptı. Daha sonra kahvaltı basına açıldı ve Başbakan konuşmaya başladı.

    Sanatçıların figüran kaldığı, bir türlü sahne alamadığı yemekte Başbakan assolist edasıyla "icraatın içinden" konuşması yaptı.

    Başbakan seçim havasına girmiş

    Ünlülerin sıkıntıları yüzlerinden okunurken esnememek için kendini zor tutanlar da gözlerden kaçmadı.

    Şarkıcıların Erdoğan'ın seçim propagandası gibi konuşması sırasında "iyi de bundan bize ne" bakışları attığını gördük, ancak birinin çıkıp da yüksek sesle "Televizyondan da dinlerdik, kahvaltıyı geçseydik" dedidiğini duyamadık.

    Ezel dizisi mi bu?

    Erdoğan'ın gerçekten sanatçıları ilgilendiren tek açıklaması, "Sanatçılarımız, engin yürekleriyle ülkemizin meselelerine el atsınlar, elini taşın altına koysunlar. Bunu arzuluyor, bunu diliyoruz. Zira sizin, türkü ve şarkılarınız, sağır duvarları aşacak güce sahiptir" sözleri oldu.

    Bu sözler de kahvaltıya "Ezel dizisinde bir sahnede miyiz acaba?" izlenimi vermekten öteye gidemedi.

    Düğün fotoğrafçısı gibi!

    Erdoğan'ın bitmek bilmeyen konuşması, sanatçıların bitse de gitsek bakışları arasındaki kahvaltıdan akılda kalan bir başka ayrıntı da Anadolu Ajansı'nın takı törenini görüntüleyen "düğün fotoğrafçısı" gibi Başbakan'ı tüm müzisyenlerle tek tek fotoğraflayıp bunları basına servis etmesiydi.

    Şaka bir yana

    Tabi bütün bu yorumlar basına açık kısım için. Basına kapalı bölümde sanatçıların kendilerinin ve toplumun sorunlarını dile getirdiklerinden ve Başbakan'ın bunları can kulağıyla dinlediğinden şüphemiz yok.

    Bu arada başka bir yerde

    Başbakan, müzisyen ve şarkıcılarla yemek yerken aralarında Tarık Akan'ın da bulunduğu başka sanatçılar ise Ankara'da TEKEL'in eylemine destek oluyordu...

    SİZCE KİM EKSİK?

    Aşağıda kahvaltıya katılan müzisyen ve şarkıcıların listesine yer verdik. Sizce bu listede olması gereken başka müzisyen ve şarkıcılar var mıydı? Önerilerinizi habere yorum olarak gönderebilirsiniz.

    TOPLANTIYA KATILANLARIN LİSTESİ....

    İbrahim Tatlıses, Emel Sayın, Nuri Sesigüzel, Orhan Gencebay, Mustafa Sandal, Yavuz Bingöl, Arif Sağ, Neşet Ertaş, Davut Güloğlu, Kıraç, Kubat, Fatih Kısaparmak, Kenan Doğulu, Orhan Hakalmaz, Ferdi Tayfur, Funda Arar, İzzet Yıldızhan, Özdemir Erdoğan, Fuat Güner, Özkan Uğur, Alişan, Ferhat Göçer, Rojin, Aynur, Gülay, Hüseyin Turan, Murat Göğebakan, Mustafa Sağyaşar, Samsun Demir, Bülent Ersoy, Manga, Muazzez Ersoy, Feryal Öney, Teoman, Ali Rıza Binboğa, Safiye Soyman, Ahmet Koç, Garo Mafyan, Bülent Forta, Onur Akın, Nükhet Duru, Sinan Özen, Demir Demirkan, Demet Akalın, Zerrin Özer, Kayahan, Nilüfer, Sertab Erener, Işın Karaca, Bülent Ortaçgil, Seda Sayan, Bedia Akartürk, Emel Müftüoğlu, Nihat Doğan, Erol Evgin, Zekai Tunca, Cengiz Kurtoğlu, Hakan Peker, Ali Kocatepe, İskender Ulus, Cengiz Erdem ve Şahin Özer.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow