hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mavi derinliklerin gizemi... (3. Bölüm)

    Mavi derinliklerin gizemi... (3. Bölüm)
    expand

    Kızıldeniz'de çekilmiş fotoğraflardan oluşan "Mavi Derinliklerin Gizemi" sergisi sürüyor. Serginin bu denli etkili olmasında ana neden ise etkinliğin küratörliüğünü yapan David Pilosof... İşte derinliklerdeki yolculuğumuza 3. bölüm ile devam ediyoruz...

    Epson sponsorluğunda 5 yıldır düzenlenen geçtiğimiz sene toplam 80 bin dolar ödülün dağıtıldığı, içlerinde Türkiye"den de katılımcıların da bulunduğu 18 ülkeden gelen fotoğrafçı ile gerçekleşen Kızıldeniz"in Gizemleri Yarışmasının Sergisi, "Mavi Derinliklerin Gizemi" adıyla 14 Mart'a kadar Rahmi M. Koç Müzesi'nde fotoğraf severlerin beğenisine sunulmaya devam ediliyor.

    Kim bu David Pilosof?

    David Pilosof (Pilo) kariyerine Brooks Institute sualtı fotografçısı olarak başladı. 1978"den bu yana birçok kişisel sergi açtı. Günümüzde de sualtı fotografçısı denince akla gelen ilk isimlerden biri haline geldi.

    Çektiği sualtı fotograflarının yer aldığı “Samantha” adı iki kitap yayınladı. Samantha"da yer alan fotografların tümü Kızıl Deniz"in gizemli dünyasını anlatan karelerden oluştu. Kitap, uluslararası arenada ses getirip Pilo"nun ününe ün kattı.

    Pilo, son 5 yıldır İsrail Eliat"taki Epson bölümü için “Kızıldeniz, Sualtı Dünyasından Kareler” adlı ödüllü fotograf yarışmasının küratorlüğünü yapıyor. Dalış dünyası ile yüksek teknolojiyi buluşturmayı amaçlayan bu yarışma, extrem sporlar, turizm, koruma ve yeni kategorilerinde başlangıç seviyesinde video çekimlerini de içeriyor. Aynı zamanda bu çekimler fotoların sergilendiği salonlarda da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

    Toplam 80 bin dolarlık ödülü içeren yarışmada birinciye 10 bin dolar nakit ve değeri 15 bin doları bulan Papua Yeni Gine"de iki kişilik 3 haftalık dalış turu, konaklama gibi ödüller veriliyor. Pilosof"un küratörlüğunu yaptığı ödüllü sualtı fotografları yarışması her yıl Eliat"ta  9 ile 14 Kasım arasında düzenleniyor.

    Mavi derinliklerin gizemi... (1. Bölüm)

    Mavi derinliklerin gizemi... (2. Bölüm)

    Kaynak: Fotopya
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow