hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk ressama İspanyollardan ödül

    Türk ressama İspanyollardan ödül
    expand

    Ressam Sema Çulam, İspanya'nın başkenti Madrid'de her yıl düzenlenen "Avrupa Naif Ustalar Yarışmalı Sergisi'nde", "Hasat" adlı tablosuyla 2009 yılının birincisi seçildi.

    Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden birçok sanatçının yer aldığı etkinliğe bu yıl da katılacak olan Çulam, ödülünü serginin açılışında alacak.

    Sema Çulam, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken yaşadığı coğrafya üzerindeki zengin kültürün ve doğanın, sanatına yön vermesinde etkili olduğunu söyledi.

    Madrid'de her yıl açılan sergiye bu yıl üçüncü kez katılacağını anlatan Çulam, 2009 yılında "Hasat" adlı tablosunun misafir ülkeler arasında en beğenilen eser seçildiğini belirtti.

    Sergiye Avrupa ülkelerinin yanı sıra bir konuk ülke davet edildiğini kaydeden Çulam, birincileri sergiyi gezenlerin belirlediğini bildirdi.

    Resimlerinin çok beğenildiğini ve Türkiye'yi temsil ettiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Çulam, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bu serginin 3-4 kişilik bir jürisi yok. Açık kaldığı süre içinde sergiyi gezenler numaralandırılmış resimlere oy veriyor. İzleyenlerin en beğendiği tablo birinci seçiliyor. Madrid'de inanılmaz bir sergi izleyicisi var. Avrupa'dan sanatçılar katılıyor sergiye. Serginin sonunda yapılan oylamaya göre bir İspanyol bir de yabancı ülkeden birinci belirleniyor. Yarışmada parasal bir ödül yok, aslında bu bir prestij ödülü. Birinci olana bronz 'Prenses Eboli' heykeli veriyorlar. Onların tarihinde yer alan bir prenses bu."

    Sergiye ilk olarak 2008 yılında davet edildiğini ve "Hasat" isimli tablosunun en beğenilenler arasında yer aldığını anlatan Çulam, "2009 yılında da yine 'Hasat' adıyla fakat farklı bir tablo ile sergiye katıldım. Yüksek oy farkıyla birinci seçilmişim. Birinci olanlara ödülleri sonraki yıl yapılan sergi açılışında veriliyor. Ödülümü bu yıl 12 Martta yapılacak açılış töreninde alacağım" dedi. Çulam, bu yıl "Lavanta ve Ayçiçek Tarlaları" isimli iki eserle sergide yer alacağını, şehir hayatından bir nebze olsun uzaklaşmak için doğa resimleri yaptığını sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow