hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Freddy Cole ile caz

    Freddy Cole ile caz
    expand

    Cazın usta isimlerinden Freddy Cole, "Garanti Caz Yeşili Konserleri" kapsamında İstanbullu dinleyicilerle buluşacak.

    Alınan bilgiye göre, 29-30 Ocak 2010 tarihlerinde İstanbul Jazz Center'da gerçekleştirilecek konserlerde, piyano ve vokaldeki Cole'a, gitarda Randy Napoleon, basta Elias Bailey, davulda ise Curtis Boyd eşlik edecek.

    Özgün yorumu, usta piyanistliği, seyirciyle kurduğu neşeli diyalog ve kendine has üslubuyla cazseverleri hayran bırakan Freddy Cole, 1931 yılında Amerika'da doğdu.

    Müzisyen bir ailenin sunduğu yaratıcı bir ortamda büyüyen Cole, 6 yaşında piyano çalmaya başladı. Çocukluğunda evlerine ziyarete gelen Duke Ellington, Count Basie ve Lionel Hampton gibi cazın dev isimlerinden etkilendi.

    Dünyanın en prestijli müzik okullarında eğitim almanın farkını müziğine ustalıkla yansıtan sanatçı, Juilliard School of Music'te lisans, New England Conservatory of Music'te yüksek lisans eğitimini tamamladı.

    Kariyeri boyunca kardeşi Nat King Cole, usta saksofonist Grover Washington Jr. gibi önemli müzisyenlerle çalışan Freddy Cole, 1952 yılından bu yana birçok albüm kaydetti, Turner Classic Movies Channel için yaptığı bestelerle müzik dünyasında önemli bir yere sahip oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow