hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paris'te Fazıl Say günleri...

    Pariste Fazıl Say günleri...
    expand

    Besteci ve piyanist Fazıl Say, 9 ve 10 Şubat'ta Paris'in ünlü Champ Elysee Salonu'nda seyirci karşısına çıkacak.

    Yapılan açıklamaya göre, "Alla Turca 1" ve "Alla Turca 2" adıyla sunulacak konserlerin ilk gününde, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Luzern Senfoni Orkestrası sahne alacak.

    Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" operasının uvertürüyle başlayacak konserde, Fazıl Say'ın "Haremde 1001 Gece" adlı keman konçertosunu, tanınmış keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja yorumlayacak.

    Avrupalı birçok bestecinin geleneksel Türk müziğine gösterdiği ilgiyi vurgulamak amacıyla programda, Gluck'ın 1774 yılında bestelediği "Iphigenie en Aulide" operasının uvertürü ile Fransız romantik besteci Saint Saens'in makamsal benzetmeler taşıyan "sol minör piyano konçertosu" seslendirilecek.

    Konçertoda, Fazıl Say'a İbrahim Yazıcı yönetimindeki Luzern Senfoni Orkestrası eşlik edecek. "Alla Turca 1" programı, Say'ın keman sanatçısı Kopatchinskaja ile yorumlayacağı keman ve piyano için sonatla sona erecek.

    Paris'te 10 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan "Alla Turca 2" konserinde ise Fazıl Say'ın piyanistliğine ve piyano müziği besteciliğine ağırlık verilecek.

    Programda, Kopatchinskaja'nın yanı sıra, Burhan Öcal da yer alacak.

    Konserde, Mozart'ın "Alla Turca" bölümünü de içeren piyano sonatı, Fransız besteci Ravel'in piyano ve keman için bestelediği "Blues Sonat"ı, Say'ın piyanoya uyarladığı Gershwin'in "Summertime" adlı parçasından sonra, Amerikalı caz sanatçısı Dave Brubeck'in "Blue Rondo Alla Turca" ve "Take Five" isimli eseri seslendirilecek.

    Program, Fazıl Say'ın bestesi "Kara Toprak" ile sona ererken, finalde sürpriz olarak Say, Kopatchinskaja ve Öcal'ın caz stilindeki alaturka doğaçlamaları da sunulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow