hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyanist Burçin Büke hayranlarıyla buluşacak

    Piyanist Burçin Büke hayranlarıyla buluşacak
    expand

    Piyanist ve besteci Burçin Büke, kendi bestelerinin de yer aldığı parçalarla, 17 Şubat Çarşamba günü Başkent'te konser verecek.

    Büke, Ankara Caz Festivali kapsamında, Bilkent Konser Salonu'nda vereceği konserde, "Foça Tangosu", "Gözyaşı", "Above All" ve "Have A Nice Party" adlı son bestelerinin yanı sıra tanınmış caz sanatçılarının eserlerini de yorumlayacak.

    Büke'ye, klasikten caza uzanan repertuvarında, kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ateş Tezer eşlik edecek.

    Büke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmirli olduğunu ancak Ankara'nın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Okul hayatımın önemli zamanlarını efsanevi okul Ankara Devlet Konservatuvarı'nda geçirdim. Bir İzmirli olarak Ankara'yı çok severim. Ankara dinleyicisinin sanata ne kadar değer verdiğini de çok iyi hissedebiliyorum. Biz de onlara gerçekten unutamayacakları bir konser performansı sunacağız" dedi.

    Konserde kendi eserlerinin yanı sıra tanınmış caz sanatçılarının eserlerini de yorumlayacaklarını ifade eden ünlü sanatçı, Volkan Hürsever ve Ateş Tezer gibi büyük ustalarla beraber çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

    Büke, "Bu kadar değerli sanatçılarla müzik yaptığım için çok şanslıyım. Biz sahnede romantizmi, hüznü ve neşeyi beraber hisseden bir üçlüyüz. Bu konser güzel olacak" diye konuştu.

    Ankara Caz Festivali kapsamında Bilkent Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek ve saat 21.00'de başlayacak konser öncesinde, "Ayşegül Tütüncü Piyano ve Perküsyon Grubu" sahne alacak. Müzik severler her iki konseri tek bir bilet alarak izleyebilecek.

    Harika çocuk Burçin Büke

    Piyanist Burçin Büke, 1966 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İlk piyano derslerini müzisyen olan babasından alan Büke, daha sonra Ali Ersümer ile çalıştı.

    İlk konserini 10 yaşındayken veren sanatçı, 1977'de açılan "Harika Çocuk" sınavını kazanıp Mithat Fenmen ve Gülay Uğurata ile piyano, İlhan Baran ile teori ve kompozisyon çalışmalarını sürdürdü.

    Büke, 1979 yılında Sofia Müzik Festivali'nde Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

    1982'de 11 senelik Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünü 5 senede bitiren Büke, açılan devlet bursuyla Almanya'nın Hannover şehrinde Müzik Akademisi'nde okumaya hak kazandı.

    Burada sırasıyla Prof. Carl Ebert, Goetzke, Szidon ve Plagge ile çalıştı.

    Büke, 1984-1989 senelerinde solist ve oda müziği sanatçısı olarak Hannover Neu Musik festivallerine katıldı.

    1990 senesinde CD, televizyon ve radyo kayıtları yapan sanatçı, 1992 yılında Hannover Müzik Akademisi'nin solistlik sınavını birincilikle bitirdi.

    Londra'da Prof. Benjamin Kaplan ve İtalya'da da Prof. Marvulli ile özel olarak çalışan piyanist, Uluslararası Lanciano Piyano Yarışması'nda birincilik aldı.

    Berlin Color of Musik Oda Orkestrası'nın solist ve kurucuları arasında yer alan sanatçı, Kuzey Almanya Radyo Orkestrası, Langenhagen Festival Orkestrası, Lanciano Festival Orkestrası, Hannover Big-Band Orkestrası ile turneler gerçekleştirdi.

    Almanya'da Braunschweig, Bremen, Osnabrück, Amerika'da West Palm Beach, İtalya'da Lanciano, Türkiye'de Yapı Kredi, Aksanat, İşsanat festivallerinde başarılı konserler veren Büke, Almanya'nın yanı sıra, Fransa, İngiltere, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Avusturya, İsrail, Hollanda, Mısır, İsviçre, Estonya, İspanya ve Amerika'da konserler verdi.

    Büke'nin, 2002'de New York'taki ünlü Carnegie Hall'da verdiği konser, New York basınında geniş yer aldı.

    2000 yılında "My Dream", 2004'te "Personal Touch" adlı iki CD çıkaran Büke, 6 albüm çalışması gerçekleştirdi.

    Geçen yıl müzikseverlerle buluşan "Bebekler İçin Mozart" adlı albümü büyük ilgi gören sanatçı, son olarak müzikte farklı arayışlara yöneldiği "Secret Garden" adlı çalışmaya imza attı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow