hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fazıl Say, İstanbul'u Dortmund'a taşıdı

    Fazıl Say, İstanbulu Dortmunda taşıdı
    expand

    Dünya çapında tanınan piyano virtüozu Fazıl Say'ın yazdığı İstanbul Senfonisi'nin Dünya Prömiyeri, Almanya'nın Dortmund kentinde yapıldı.

    Dortmund'daki Konzerthaus'ta (Konser evi) gerçekleşen konserde Say, ilk bölümde Georg Gershwin'in "Rapsodi in Blue" ve Leonard Bernstein'ın "Candide" üvertürünü, ikinci bölümde de İstanbul Senfonisi'ni seslendirdi.

    Nostalji, Tarikat, Sultan Ahmet Cami, Hoş Giyimli Kızlar Adalar Vapurunda, Haydarpaşa Garından Anadolu'ya Gidenler Üzerine, Alem Gecesi ve final bölümünden oluşan İstanbul Senfonisi'ni, Alman dinleyiciler büyük bir ilgi ve coşkuyla dinledi.

    Say, konser sonunda dinleyiciler tarafından toplam 5 kez sahneye çağrıldı ve 16 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

    Say'ın İstanbul Senfonisinde Ney'de Burcu Karadağ, kanunda Hakan Güngör, vurmalı çalgıda da Aykut Köselerli orkestraya eşlik etti.

    İngiliz şef Howard Griffiths'in yönettiği ve Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu (WDR) orkestrası tarafından çalınan senfoni, Alman dinleyiciler tarafından çok beğenildi.

    Say'a, konserin sonunda, Konzerthaus Genel Sanat Yönetmeni Benedikt Stampa tarafından, Borussia Dortmund futbol takımının bir forması hediye edildi.

    Say'ı Türkiye'den dinlemeye gelen gazeteci Güneri Civaoğlu, Say'ın bu gece Türkiye'nin göğsünü kabarttığını, Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli bir gece yaşadıklarını belirtti.

    Gazeteci-yazar Hıncal Uluç, "Türk dış politikasının ABD'de ve İsveç'te iflas etmesine rağmen bir Türk'ün Almanya'da baş kaldırdığını ve bu önemli gecede Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın bulunmamasının bir eksiklik olduğunu" savundu.

    Yapımcı Nebil Özgentürk de göz yaşları içinde Say'ın başarısını izlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow