hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fazıl Say'dan Roma'da muhteşem konser

    Fazıl Saydan Romada muhteşem konser
    expand

    Dünyanın en saygın konservatuarlarından biri olan Roma'daki Santa Cecilia'nın "çağımızın fenomeni" olarak nitelendirdiği piyanist Fazıl Say, Moldovalı keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja'yla birlikte İtalya'nın başkenti Roma'da muhteşem bir konser verdi.

    Müzik eleştirmenleri tarafından, "cennette kurulmuş ikili" ve "şimdiye kadar klasik müziğin başına gelen en güzel şeyö yakıştırmalarıyla anılan Fazıl Say ve Patricia Kopatchinskaja, İtalyan hayranlarını büyüledi.

    La Sapienza Üniversitesi'nin büyük salonunu dolduran klasik müzik severler, yaklaşık 2 saat ikiliyi dinleme fırsatı buldu.

    2004 yılından beri birlikte çalan Say ve Kopatchinskaja, konserin ilk bölümünde Beethoven'ın keman ve piyano için yazdığı La Majör Sonatı (Op. 47) ile Fazıl Say'ın Piyano ve Keman için Sonatı (Op 7), ikinci bölümde ise Ravel'in Sol Majör Keman Piyano Sonatı, Bartok'un 'Romen Dansları'ndan altısını sahnelediler.

    Dünyanın dört bir yanında verdikleri konserlerde, geniş kitlelerin büyük hayranlığını kazanan Say ve Kopatchinskaj, yaptıkları mini piyano ve keman şovuyla da salondakileri güldürdü.

    Konser bitiminde kuliste Türk ve İtalyan hayranlarıyla buluşan Fazıl Say, Mayıs ayında tekrar Roma'ya geleceğini, burada Santa Cecilia konservatuarının 'Piyano Yıldızları' resitalinde dev piyanistlerle sahne alacağını belirtti.

    Fazıl Say, 2-3-4 Mayıs tarihlerinde "Rus Festivali" kapsamında Çaykovski'nin 1 numaralı Piyano Konçertosu ile Şostakoviç'in 10 numaralı senfonisinin de aralarında bulunduğu ünlü eserleri icra edecek.

    Santa Cecilia Konservatuarı Say'ı "çağımızın fenomeni" olarak nitelendirmişti. Klasik müziğe farklı bir yorum katan Say, Avrupa Birliği tarafından da 'Kültür Elçisi' ilan edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow