hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dalaras İstanbul'da konser verecek

    Dalaras İstanbulda konser verecek
    expand

    Yunan müziğinin efsane sesi George Dalaras ilk kez İstanbul'da konser verecek.

    İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'ndan yapılan açıklamada, sesi ve yorumladığı şarkılarıyla 40 yılı aşkın bir süredir dünya çapında hayran kitlesine sahip olan Yunanistan'ın en önemli müzik elçilerinden Dalaras'ın 26 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00'de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde düzenlenen konserde sahne alarak İstanbullu hayranlarıyla buluşacağı bildirildi.

    Açıklamaya göre Dalaras, ilk Avrupa turnesinin 25. yıl dönümü dolayısıyla çıktığı ''Encore Tour'' başlıklı turne kapsamında, Mayıs ayı boyunca Avrupa'nın birçok kentinde sahne aldıktan sonra, 26 Haziranda da İstanbul'da hayranlarının karşısına çıkacak.

    Turne boyunca, George Dalaras'a, aynı zamanda kendisini keşfeden isim olan ünlü Yunanlı besteci ve sanatçı Mikis Theodorakis eşlik edecek. George Dalaras'ın İstanbul konserinin onur konuğu ise besteci kimliğiyle Zülfü Livaneli olacak.

    Konserin biletleri Biletix Çağrı Merkezi'nden (0216 556 98 00), Biletix internet sitesinden (www.biletix.com), Biletix satış noktalarından ve Şişhane'deki İKSV merkezinden alınabilecek.

    Bilet fiyatları ise ise sahne önünden başlayarak 250 TL, 120 TL, 90 TL, 75 TL, 60 TL ve 40 TL olarak belirlendi.

    George Dalaras'ın öyküsü

    Rebetiko, Vyzantinos Esperinos, Mikra Asia ve La Tragoudia Mou albümlerinin yanı sıra, seslendirdiği olağanüstü düetlerle de tanınan George Dalaras, bugüne kadar Goran Bregovic, Sting, Bruce Springsteen, Tracy Chapman, Youssou'n'Dour, Cheb Mami, Paco de Lucia, Peter Gabriel gibi isimlerle birlikte çalışmalar yaptı.

    65 albüme imza atan, solo albümlerine ek olarak 50'nin üzerinde kayıtta da adı geçen George Dalaras'ın neredeyse tüm albümleri başarılı satışları nedeniyle altın ve platin plak ödülü kazandı. Pürüzsüz ve dokunaklı sesiyle yorumladığı şarkılarıyla 40 yılı aşkın bir süredir yalnızca Yunanistan'da değil, dünya çapında hayran kitlesine sahip olan Dalaras, geleneksel Yunan müziğini blues, rock, Latin, klasik ve folk ile harmanlıyor.

    Yalnızca sesi ve müziğiyle değil sosyal konularda gösterdiği hassasiyetle de gönülleri fetheden George Dalaras, başarılı bir sanatçı olmasının yanı sıra adalet ve eşitlik için çalışan bir aktivist. İşçi hareketini ve ayrımcılık karşıtı çalışmaları destekleyen sanatçı, 2006 yılında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından 'İyi Niyet Elçisi' olarak atandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow