hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TRT "Eurovision anketini" yalanladı

    TRT Eurovision anketini yalanladı
    expand

    TRT'nin 2011 Eurovision Şarkı Yarışması için herhangi bir anket yapmadığı belirtilerek, TRT adına hayali Eurovision anketi açıklayanların suç işlediği ifade edildi.

    TRT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "TRT Eurovision anketi yaptı" başlıklı haberlerin yayımlandığı ve bazı sanatçıların Eurovision Şarkı Yarışması için isimlerinin geçtiğine değinilerek, TRT'nin herhangi bir anket yapmadığı bildirildi.

    "Hayali anket sonuçlarıyla kamuoyunu yanıltanlar, hayali sanatçı isimleriyle de Eurovision Şarkı Yarışması'nın ciddiyetine zarar vermektedirler" görüşüne yer verilen açıklamada, TRT'nin sanatçı belirlemedeki ve belirlenen sanatçıyı Eurovision'a hazırlamadaki tecrübesi ve ciddiyetinin tüm kamuoyu tarafından takdir edildiği vurgulandı.

    "Çalışmalarımız sürmektedir. Çalışmalarımızı sürdürürken anket yöntemiyle kamuoyunun nabzını ölçmeyi, bir sonraki aşamada düşünebiliriz" değerlendirmesinde bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

    "Yapılmayan anketleri yapılmış gibi göstermek, gündemimizde olmayan sanatçıları Eurovision sanatçısı olarak lanse etmek, yalan haberin dışında hukuki de bir suçtur.

    TRT, her yılki ciddiyetiyle, Eurovision için çalışmalarını sürdürmektedir. TRT'nin son yıllarda Eurovision Şarkı Yarışması'nda gösterdiği başarı ortadadır. TRT, Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki başarısını, ciddiyetine ve titiz çalışmasına borçludur. Hayali anketlerle TRT'ye sanatçı empoze etmeye çalışanlar, hukuk önünde de suç işlemektedirler."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow