hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ödül canavarı Justin Bieber da kim?

    Ödül canavarı Justin Bieber da kim
    expand

    13 yaşında internete koyduğu müzik yarışması görüntüleriyle keşfedildi, geçen 3 sene içinde de dünyanın sayılı yıldızlarından biri oldu. En son Amerikan Müzik Ödülleri'nde 4 dalda başarıya imza atan Justin Bieber'in öyküsü filmleri andıracak türden...

    Justin Bieber... "O" 16 yaşında Kanadalı bir dünya starı...

    En son 2010 Amerikan Müzik Ödülleri'nde "Yılın Sanatçısı" dahil toplam 4 dalda ödül alınca dikkatleri tekrar üzerine çekti.

    Başarı hikayesi 3 yıl öncesine dayanıyor. Aslında tam bir internet mucizesi...

    Annesi, bir müzik yarışmasında seslendirdiği şarkıyı YouTube'e koydu, hayatı değişti.

    Görüntüler ünlü prodüktör Scooter Braun'un dikkatini çekti ve işte "o" andan sonra Justin Bieber'in önlenemez yükselişi başladı.

    Fakirlik içerisinde geçen bir çocukluk döneminden Beyaz Saray'da Obama'ya şarkı söylemeye kadar uzanan bir hayat.



    Annesi, henüz 18 yaşındayken dünyaya getirdiği Justin Bieber'i okutmak için düşük maaşlarla birden çok işte çalıştı. Okul dışında kalan vaktinde de piyano, gitar ve trompet çalmayı öğrendi.

    Yeteneklerini 13 yaşında katıldığı yerel müzik yarışmasında ikinci olarak kanıtladı. O yarışmada gösterdiği sempatik tavırları ve sesiyle büyük ilgi gördü. Ardından gelen şöhret, dünya starlarını bile kıskandıracak türden.

    Usher'ın dikkatini çekti

    2008 yılında Kanada'dan ABD'ye gelince ünlü R&B yıldızı Usher'ın da dikkatini çekti ve aynı yıl dünyaca ünlü müzik şirketi Island Records'la anlaşma imzaladı.

    Çıkardığı ilk single "One Time" Billboard Dergisi'nin müzik listesinde 17'nci sıraya kadar yükseldi.

    Ardından çıkardığı ilk albümü "My World"le de listelerin üst sıralarındaki yerini sağlamlaştırdı.



    İnternete de hala sadık...

    Bieber, şöhretinin başladığı internete de hala sadık. YouTube'e koyduğu bütün videolar hala izlenme rekorları kırıyor. Mikro blog sitesi Twitter'da da bir hayli pöpüler. Yaklaşık 6 milyon takipçisi var.

    Hayranları öyle bağlı ki, onun için kavga edip konser iptal ettiriyorlar. Amerikalı şov yıldızı Kim Kardashian'la poz vermesini kıskanıp yıldıza tehdit mesajları atıyorlar.

    Justin'in ikinci albümü temmuz ayında piyasaya çıkacak. Ancak ergenlik döneminin ortasında olan Justin'in ufak bir problemi var. Yaşı ilerledikçe sesi çatlıyor ve kalınlaşıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow