hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çılgın yaylı çalgılar dörtlüsü geliyor

    Çılgın yaylı çalgılar dörtlüsü geliyor
    expand

    Çılgın yaylı çalgılar dörtlüsü Le Quatuor 17-19 Aralık tarihleri arasında 3 gece arka arkaya TİM Show Center'da performans sergileyecek.

    1980 yılında Laurent Vercambre’nin bir araya getirdiği Le Quatuor’un (Fransızca’da DÖRTLÜ)  ilk denemelerinde, sokaklar sahneleri oldu. Repertuarları önceleri popüler müzikten oluşuyordu, ancak kısa sürede hızla ilerleyip içine sırasıyla Rönesans, Barok ve Romantik eserleri hatta operayı da aldılar.

    Bu dört adam sahnede her rolü üstleniyor. Müzisyen, aktör, dansçı, akrobat, mim sanatçısı, her tür müziğin yorumcusu, mekan-ışık ve sesin mutlak hakimleri…

    Dört sandalye ve siyah takım elbiseli dört adamdan oluşan basit sahne düzeninde müzikle öyküler anlatılıyor.

    Dünyada ‘’Müzik Komedyenleri’’ olarak tanınan grup, repertuarlarında Mozart’tan Frank Sinatra’ya... Bach’tan Jimmy Hendrix’e … Fransız bulvar şarkılarından Rock’a ve Rap’e kadar çok geniş bir müzik yelpazesine yer veriyor.

    Hem yenilikçi, hem klasik olan bu dört müzisyen, geleneksel şekilde papyon ve smokin giyip, keman viyola ve çello gibi geleneksel kuartet enstrümanlarını çalarak,  şovlarına mizahı da katarak müthiş bir kahkaha senfonisini seyircilerine sunuyor.  

    Grup, hem festival hem de klasik müzik çevrelerinde büyük beğeni topluyor. ’’Dünyadaki Klasik müzik yıldızlarının hepsi onları izlemeye gidiyor.’’

    Le Quatuor’un, Paris’te ve Fransa’nın diğer kentlerinde gösterileri yıllardır kapalı gişe olarak sergileniyor.   Almanya onların ikinci vatanı… Newyork, Montreal, Sdney, Lozan, Brüksel, Londra, Roma, Barselona gibi dünyanın en önemli şehirlerinde çocuk yaşlı herkes onları çok beğeniyor.

    Program

    17 Aralık 2010 Cuma Saat: 21.00
    18 Aralık 2010 Cumartesi Saat: 21.00
    19 Aralık2010 Pazar Saat: 15.00


    Biletler Biletix’te…
    Biletix telefon        : 0216 556 98 00
    Web adresi         : www.biletix.com


    TİM SHOW CENTER
    Darüşşafaka Caddesi Derbent Mevki                                                                          
    (Darüşşafaka Kampüsü Yanı)  Maslak - Sarıyer
    Tel: 0212 286 66 86 (15 hat-pbx)
    www.timshowcenter.com



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow