hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Del Bosque: "Çok gergin bir maç oldu"

    Del Bosque: Çok gergin bir maç oldu
    expand

    Dünya şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Vicente del Bosque, Hollanda ile çok gergin bir final oynadıklarını söyledi.

    Del Bosque, 1-0 kazandıkları 2010 Dünya Kupası finalinden sonra düzenlediği basın toplantısında, Hollanda'nın işlerini çok zorlaştırdığını söyledi.

    Deneyimli teknik adam, "çok gergin bir maç oldu. İkinci yarıda oyunu kontrol ettik ve topun hakimiyetini elimize aldık. Robben çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi, ama futbolda bunlar olur" dedi.

    117. dakikada galibiyeti getiren golü atan Andre Iniesta'yı diğerlerinden ayırmasının söz konusu olmadğını ifade eden Del Bosque, "bu hepimizin zaferi. Iniesta'yı, Xavi'yi diğerlerinden ayrı tutamayız" dedi.

    Mücadelenin penaltılara gitme ihtimaline rağmen David Villa ve Xabi Alonso'yu neden oyundan aldığına açıklık getiren Del Bosque, "Villa'yı çıkartmaktan korktum ancak gerekliydi. Penaltılara bırakmadan kazanmak konusunda kendimize güvendik" diye konuştu.

    Dünya Kupası'na kazanmalarında en önemli etkenin Euro 2008 şampiyonuğluğu olduğunu söyleyen Del Bosque, oyun tarzlarının 2008'de şekillendiğini ve bu sistemi takip ettiklerini kaydetti.

    Vicente del Bosque, Hollanda'nın sert oyununun kendilerini şaşırtmadığını ve bu tip sertlikerin oyunun doğal unsurları olduğunu sözlerine ekledi.

    Şampiyonluk golünü Jarque'ye adadı

    İspanya'ya tarihinin ilk dünya şampiyonluğunu getiren golün sahibi Iniesta, "ben çok zorlu bir maçta sadece küçük bir katkı yaptım. İspanya bu kupayı hak etti. Sevincimi anlatacak kelime bulamıyorum" dedi.

    Iniesta, attığı golü geçen yıl kalp krizinden ölen arkaşı Espanyol futbolcusu Daniel Jarque’ye atadı.

    Iniesta, finalin ikinci uzatma devresinde attığı gol sonrası formasını çıkararak “Dani Jarque her zaman bizimle" yazılı tişörtüyle 8 Ağustos 2009’da takımı Espanyol ile birlikte Italya’da hazırlık kampındayken kaldığı otelde kalp krizi geçirerek ölen arkadaşını andı.

    Iniesta'ya gol pasını veren Cesc Fabregas ise, "bu turnuvada istediğim kadar forma giymediğim için biraz üzüldüm ama sonunda her şeye değdi. Umarım iki yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda daha büyük bir mutluluk yaşarız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow