hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollanda basını: "Portakal gözyaşları"

    Hollanda basını: Portakal gözyaşları
    expand

    Hollanda basını, Dünya Kupası'nda oynadığı üçüncü finali de kaybeden milli takımları için "Portakal gözyaşları" başlığıyla verdi.

    Hollanda, 1974 ve 1978'den sonra 2010 Dünya Kupası'nda da finale kadar yükseldi ama yine şampiyonluğa ulaşamadı.

    Ülke basını, Hollandalı oyuncuların maçtan sonraki yıkılmış fotoğraflarını manşetlerine taşırken, Algemeen Dagblad "Portakal gözyaşları" başlığını kullandı.

    De Telegraaf "Portakal için yeni travma" manşetini atarken, De Volkskrant finaldeki yenilgiyi "Portakal yine seyirci" başlığıyla verdi.

    Robin van Persie ve Arjen Robben'in başlarını tutarken fotoğraflarını yayımlayan ülkenin en çok satan gazetesi De Telegraaf, Hollanda'nın "aslanlar gibi savaştığını" yazdı.

    Dünya Kupası finalini Hague'de binlerce kişinin doldurduğu meydanda dev ekrandan izleyen 38 yaşındaki pazarlamacı Chris Nielen, "74 finalinde altım bezle bağlıydı. 78'de ikinci yarıda topumuz direkten döndü. Şimdi 32 yıl daha beklemek zorundayız" dedi.

    Bir başka Hollandalı taraftar Jesse van Straaten ise, "gerçekçi olmak gerekirse İspanya daha iyiydi. Ama biz de fırsatlar yakaladık" diye konuştu.

    Hollanda-İspanya Dünya Kupası finali, 16 milyon nüfusa sahip Hollanda'da 8.5 milyon kişi tarafındna televizyondan izledi ve ülke tarihinin en çok reyting alan televizyon yayınları arasına girdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow