hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afrika Uluslar Kupası finalinde bir Türk

    Afrika Uluslar Kupası finalinde bir Türk
    expand

    Galatasaray'ın altyapısından yetişen, uzun yıllar Türkiye'de forma giyen Türk vatandaşı Faruk Gürsoy, Afrika Uluslar Kupası finalinde Gana'nın kalesini koruyacak.

    Aralarında Stephan Appiah'ın da bulunduğu yıldız adayı yedi arkadaşıyla birlikte çocuk yaşta Galatasaray'a gelen Richard Kingston (Faruk Gürsoy) sarı-kırmızılılarda A takıma kadar yükseldi.

    Kingston, adını dönemin kulüp başkanı Faruk Süren'den, soyadını da yönetici Ergun Gürsoy'dan alarak "Faruk Gürsoy" ismiyle Türk vatandaşlığına geçti.

    Oğlunun adı Hakan Şükür

    Takım arkadaşına hayranlığından dolayı oğluna "Hakan Şükür" ismini koyan Kingston, Türkiye'de bulunduğu süre içinde Galatasaray'ın yanı sıra Ankaraspor, Sakaryaspor, Göztepe, Antalyaspor ve Elazığspor'da forma giydi.

    Ankaraspor'daki ikinci döneminde yoklamasını yaptırmadığı için "asker kaçağı" durumuna düşen Kingston, İsveç'in Hammarby takımına kiralandı.

    Daha sonra İngiltere'nin yolunu tutan Kingston, 2008'de Championship takımlarından Birmingham City ile anlaştı. Sezon sonunda halen kadrosunda yer aldığı Premier League ekibi Wigan'e transfer olan file bekçisi, 2006'dan bu yana da Gana milli takımında birinci kaleci olarak forma giyiyor.

    Mısır'da da tanıdık isimler

    Kingston'un kalesini koruyacağı Gana'nın finalde karşılaşacağı Mısır'da da tanıdık isimler yer alıyor.

    Turkcell Süper Lig'in emektar futbolcularından Eskişehirsporlu El Saka ile Gençlerbirliği ve Beşiktaş'ın eski oyuncusu Ahmed Hassan, Mısır milli takımının kupayı üst üste üçüncü kez kazanması için ter dökecek.

    Angola'da yedi Süper Lig oyuncusu

    Togo milli takımına yönelik silahlı saldırıyla olaylı bir şekilde başlayan Angola 2010 Afrika Uluslar Kupası'nda El Saka'nın dışında Türkcell Süper Lig takımlarında oynayan altı futbolcu daha forma giydi.

    Galatasaraylı Abdul Kader Keita Fildişi Sahilleri'nin, Trabzonsporlu Rigobert Song ve Kayserisporlu Hamidou Souleymanou Kamerun'un, Ankaragücülü Roguy Meye ve Sivassporlu Bruno Zita Gabon'un, Denizlisporlu Koffi Anderson da Benin'in başarısı için mücadele etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow