hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sur'da patlama meydana geldi

    Surda patlama meydana geldi
    expand
    KAYNAK DHA

    Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki Ongözlü Köprüsü yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye ambulansların sevk edildiği belirtildi. Diyarbakır Valiliği saldırıda 5 sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini, 5'i memur olmak üzere 12 kişinin de yaralandığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprü yakınlarında polis servis aracına PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Alınan ilk bilgiye göre, eski Mardin yolu On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvete ait servis aracının geçişi esnasında PKK'lı teröristlerce bombalı saldırı gerçekleştirildi.

    Olayda yaralanan polisler ile çevredeki vatandaşlar 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı.

    Valilikten açıklama

    Patlama ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sur İlçemizde, vatandaşlarımızın da yoğun olarak bulunduğu On Gözlü Köprü civarında 10.08.2016 günü saat 19.15 sıralarında, çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre; 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5'i polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Sivilleri de hedef alan bu patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İktidardan ilk açıklama

    Bugün seri terör saldırıları Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldi. Son olarak Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur'daki saldırılardan da acı haberlerin geldiği iktidar kaynaklarınca açıklandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bugün emniyet güçlerine yönelik saldırılarda 8 şehidimiz var. Ayrıca bu son saldırılarda ölen ve yine yaralı olan vatandaşlarımız var.

     

    Türkiye uzunca bir zamandır terörle mücadele etmektedir. Sadece bir terör örgütüyle değil, birden çok terör örgütüyle eşzamanlı bu mücadeleyi sürdürmektedir. Bir taraftan PKK ile bir taraftan DHKP-C, DEAŞ terör örgütüyle, aynı şekilde bir taraftan da FETÖ terör örgütüyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti mücadelesini sürdürüyor.

    Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Kararlı bir şekilde mücadelemezi sürdüreceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Terör örgütleri şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde istedikleri hiçbir amaca ulaşamadılar, bundan sonra da ulaşamayacaklar. Bir şekilde bu terör örgütleri bertaraf edilecek. Hem bu terör örgütleri hem de arkasında kimler varsa hesabı sorulacaktır" dedi.Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, son saldırılarla ilgili bilgiler netleştiğinde milletvekillerine açıklama yapacağını bildirdi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da "Biz de Divan olarak Diyarbakır Sur ve Mardin Kızıltepe'de bombalı saldırılarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralı olanlara da şifa diliyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Surda patlama meydana geldi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow