hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Patrikhane önünde protesto

    Patrikhane önünde protesto
    expand

    "Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu" adlı grup, Fener Rum Patrikhanesi önünde eylem yaptı. Yaklaşık 20 kişilik grup, üzerinde Türkçe ve Rumca "Bütün halklar kardeştir" yazılı pankartlar taşıdı.

    Grup adına açıklama yapan Yıldız Önen, "Bu devirden sonra darbe olmaz demeyi isterdik. Sırlar odasına girildi diye heyecanlananlara Narry Poterromanı okurken için geçmiş, üstün açık kalmış olmalı diyerek diye takılmak isterdik. Koç Müzesi'ndeki denizaltıda bulunan bomba 300 çocuğu öldürmek için orada unutuldu haberlerine o kadar da değil diye tepki göstermek isterdik. Ama diyemiyoruz. Kendimizi rahat hissetmiyoruz" dedi.

    Önen, "Darbe Günlükleri'nin kurmaca, ıslak imzanın sahte olduğuna inanmak isterdik. Ergenekon'un, muhalifleri sindirmeye çalışmaktan başka bir şey olmadığına ikna olmak isterdik ama diyemiyoruz, gülüp geçemiyoruz. Kendimizi rahat hissetmiyoruz. Hiç kimse patrikhaneye, Bartholomeos'a dokunamayacaktır. Biz buna izin vermeyeceğiz. Biz özgürlük, tüm ezilenler, tüm dini gruplar, tüm azınlıklar, tüm diller ve siyasi görüşler için özgürlük istiyoruz. Rum kardeşlerimizin içi rahat etsin. Biz varız, halkların kardeşliği var" diye konuştu
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow