hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soğuklarda sokak hayvanlarını unutmayın!

    Soğuklarda sokak hayvanlarını unutmayın
    expand

    Aşırı soğukların yaşandığı bugünlerde sokak hayvanları için "ben ne yapabilirim ki" düşüncesinden sıyrılıp "çok şey yapabilirim" demenin vakti geldi.

    Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, aşırı soğukların yaşandığı günlerde, insanların kendilerini düşündüğü kadar sokakta yaşayan hayvanları da düşünerek, yardım etmelerini istedi.

    Sokak hayvanları için "ben ne yapabilirim ki" düşüncesinden herkesin sıyrılıp, "çok şey yapabilirim" düşüncesiyle sokak hayvanlarına sahip çıkılabileceğini vurgulayan Şenpolat, "Bu dünyada hayvanlarla hep birlikte yaşadığımızı, birlikte olduğumuzu bilerek ve onların da yaşama hakkı olduğunu hissetmeli ve bu soğuk günlerde yiyecek yardımında bulunmalıyız. Anadolu insanının büyük yürekliliğiyle, hayvansever olsun olmasın herkesin duyarlılık göstermesi gerekiyor" dedi.

    "Yardımlarımız sadece kedilere, köpeklere değil. Ayılara, geyiklere, kartallara, yırtıcılara tüm hayvanlara olmalı" diyen Şenpolat, "Yardımseverlik bize büyüklerimizden geçen bir duygu. Anadolu insanı geçmişte, 'kuşlar susuz kalmasın' diye camilere suluk yapmış, 'yırtıcılar yemsiz kalmasın' diye yem bırakmış. Bizler de bu güzel duyguları yaşatmalıyız. Evlerimizin önüne, dağa, bayıra, çevreyi de kirletmeden, onların ulaşabileceği yerlere mutlaka yiyecek bırakmalıyız" diye konuştu.

    Hayvan bakım evlerinden gelen şikayetler

    Belediyelere ait hayvan bakımevlerinde tutulan hayvanlara iyi bakılmadığı yönünde HAYTAP'a çok fazla şikayet geldiğini bildiren Şenpolat, "Kar yağışının çok olduğu yerlerde kimi belediye görevlilerinin hayvan bakım evlerine gitmediği ve hayvanların aç, susuz bırakıldığı yönünde ciddi şikayetler alıyoruz. Bakımevlerini maalesef Nazi kamplarını aratmayan yerlere dönüştürdüler. Oysa bakım evleri güçten düşmüş, sahipsiz hayvanlar için veteriner klinik hizmetlerinde verildiği yerler olması gerekir. Buralar betondan kafeslerle çevrilmiş yerlere döndürüldü" dedi.

    Görevlilerin hayvanların ekmeğini, suyunu dahi vermediğini belirten Şenpolat, "Bunu lütuf olarak yapmıyorlar, görevleri bu zaten. Lütfen tüm belediyeler asli görevleri olan bu hayvan bakımevlerinde işleyişi tekrar gözden geçirsin, oradaki hayvanlar aç, susuz bırakılmasın" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow