hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekel'de suçlu bulundu: PKK ve şeytan!

    Tekelde suçlu bulundu: PKK ve şeytan
    expand

    Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Tekel işçilerinin statüsü konusunda çalışma yürütürken araya provokatörler girdiğini söyledi. Bakan Yazıcı, "İşe şeytan karıştı, PKK'lısı da dahil bu işe fitne sokmaya başladı" dedi.

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın yeni binasının açılışı ile poligon Tepeüstü kooperatifi tapu teslim törenlerine katıldı.

    Burada bir konuşma yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

    Yazıcı, "Sizlere sormadan sizlerin sosyal hayatını olumsuz yönde değişitrecek hiç bir şey yapmayız. Bütün amacımız, bu ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak sorunları bu bağlamda çözmektir. 'Demokratik açılım' konusunu da bu kapsamda çözmeye çalışıyoruz" dedi.

    Özelleştirme sonucu açıkta kalan işçilere de değinenen Yazıcı, eylemde olan Tekel işçileri ile ilgili olarak, "Biz iktidara gelmeden önce 17 bin işçi açıktaydı. Bu işçilleri 4/C satatüsüne alarak emekli olmalarını sağladık. Tekelin özelleştirilmesi sonucu açıkta kalan bir kısım işçilerin Tütün Yaprak Fabrikaları'nda çalışmalarını sağladık" diye konuştu.

    Yazıcı, "2008 yılının başında Tütün Yaprak Fabrikalarının da kapatılacağı bir sırada hem Türk-İş yöneticileri hem de Tek Gıda-İş yöneticileri Sayın Başbakanı ziyaret etti. Dediler ki bu işletmeler Tütün Yaprak İşletmeleri kapatıldıktan sonra bunları da ne olur 4/C statüsüne alın. İki yıl daha çalışsınlar. Ve o iki yıl geldi. Tütün Yaprak İşletme Fabrikası'nın işleyeceği hiç bir şey yok ortada. Fabrika kapatıldı. Sendikacılar geldi görüştük. Anadolunun 17 temsilcisi de geldi. 'Şu 4/C şartlarını biraz daha iyileştirin. Burada çalışanlar emekli olurken tazminat ya da ikramiye alamıyor, onu da sağlayın' denildi" diye konuştu.

    Bu önerilerden sonra kendilerinin de bir çalışma başlattıklarını açıklayan Hayaki Yazıcı, "Biz çalışmaya başladık. Ancak araya provakatörler girdi. İşe şeytan karıştı. Yani 72,5 milyon millet derler ya, Türkiye'de ne varsa  PKK'lısı da dahil bu işe 'fitne' sokmaya başladılar. Eylem başladıktan sonra biz 4/C'yi de istemiyoruz dediler" tespitinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow