hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yasak aşkla suçlandı, ağaçta asılı bulundu

    Yasak aşkla suçlandı, ağaçta asılı bulundu
    expand

    Merisn'in Tarsus ilçesinde, teyzesinin oğlu ile evlilik dışı ilişki yaşadığı iddia edilen 2 çocuk annesi 22 yaşındaki Ö.Ç'nin cesedi, ağaca asılı olarak bulundu. Teyzesinin oğlu da, Ö.Ç'nin 15 yaşındaki kardeşi A.Ç tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

    Genç kadının namus meselesi yüzünden öldürülüp cinayete intihar süsü vermek için ağaca asılmış olabileceği üzerinde duruluyor.

    İddiaya göre, Şanlıurfalı olan ve yıllar önce göç ettikleri Tarsus'ta oturan M.E., aynı zamanda teyzesinin kızı olan ve evli Ö.Ç. ile 21 Şubat'ta kaçarak Gaziantep'e geldi.

    Gaziantep'te bir tanıdıklarının evinde yaşamaya başlayan M.E. ve Ö.Ç.'nin kaldığı yer aileleri tarafından saptandı.

    Dün sabah Gaziantep'e gelen genç kadının akrabaları 65 yaşındaki Abdülkadir Çınar, 50 yaşındaki Hamza Çınar, 33 yaşındaki Latif Çınar, 26 yaşındaki Sinan Çınar ve kadının erkek kardeşi A.Ç., konuşma bahanesiyle M.E.'yi alarak Gaziantep-Şanlıurfa otoyolundaki üst geçide götürdü.

    Zanlılar, M.E.'yi 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü. İhbar üzerine M.E ile diğer yakınları jandarma tarafından gözaltına alındı.

    A.Ç.'nin ifadesinde, "Teyzemin oğlu olan M., evli ve 2 çocuklu kız kardeşim Ö. ile gönül ilişkisine girdi. Tarsus'tan kaçarak Gaziantep'e geldiklerini öğrendik. Yerlerini tespit ettikten sonra Mahmut'u konuşmak bahanesiyle otoban üst geçidine götürerek öldürdüm. Bu bir namus meselesidir" dedi.

    İntihar süsü verilmiş

    A.Ç. ile diğer zanlıların İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu sürerken Ö.Ç. ise ortadan kayboldu.

    Yakınları tarafından öldürülme ihtimali üzerine polis tarafından da aranan genç kadının cesedi bugün saat 11.00 sıralarında Tarsus'ta bir meyve bahçesinde ağaca asılı olarak bulundu.

    Tarlaya çalışmaya giden vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

    Kadının namus meselesi yüzünden aile yakınları tarafından intihar zorlanmış olabileceği ya da boğarak öldürdükten sonra cinayete intihar süsü vermek için cesedinin asılmış olabileceği değerlendirdi.

    İpten alınan ceset, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow