hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarkan serbest bırakıldı

    Tarkan serbest bırakıldı
    expand

    İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şarkıcı Tarkan, adliyedeki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Tarkan, savcıya verdiği ifadede pişman olduğunu, ancak arkadaşlarına uyuşturucu temin etmediğini söyledi. Tarkan gazetecilerin arasında güçlükle aracına ilerledi. Tarkan'ın araç içindeyken ağladığı görüldü.

    Operasyon kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 11 kişi, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından sorgulandı. Sorgulanan 11 kişiden şarkıcı Tarkan Tevetoğlu, B.S ve S.G.Ş serbest bırakılırken, 8 kişi nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Bu kişilerden 2'si tutuklandı.

    Bu sabah adliyeye hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan alınan Tarkan'ın ellerinin kelepçelenmediği görüldü. Yüzünü kapatarak basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalışan Tevetoğlu, basın mensuplarının sorularına da yanıt vermedi.



    Sorgusu 45 dakika sürdü

    Sağlık kontrolünün ardından savcılık katına çıkarılan Tarkan'ın sorgusu saat 14.00 sıralarında başladı ve yaklaşık 45 dakika sürdü. Tarkan 2,5 sayfalık ifade verdi.

    Savcının uyuşturucu madde içip içmediği sorduğu Tarkan'ın uyuşturucu madde kullandığını belirterek, "Pişmanım" dediği ifade edildi.

    Tarkan'ın, savcının, "Arkadaşlarına uyuşturucu temin ettin mi" sorusuna ise, "Temin etmedim" yanıtını verdiği öğrenildi.

    Tarkan savcılık sorgusunda, "Evimde bulunan 12.5 gram esrarı M.E.'den aldım. Herhangi bir ücret ödemedim. Kendisi arkadaşım olduğu için birkaç defa ücret ödemeden aldım" dedi.

    Tarkan’a sorguda dinlemelere takılan telefon konuşmaları da soruldu. Telefon konuşmalarına açıklık getiren Tarkan, "İstediğim esrar maddesini getirmemişti, ikinci görüşmemde bu talebimi tekrar ilettim ve uyuşturucu maddeyi getirmesini istedim" diye konuştu.

    Tarkan adliyedeki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

    Gazetecilerin arasında güçlükle aracına ilerleyen Tarkan, aracına binmeden önce adliye önündeki hayranlarını el sallayarak selamladı. Tarkan, cipine binerek adliyeden uzaklaştı.

    Avukatının açıklamasıyla çelişti

    Tarkan’ın adliyeden ayrılmasının ardından Avukatı Yunus Egemenoğlu yazılı bir açıklama dağıttı.

    Avukat Egemenoğlu, "Tarkan Tevetoğlu’nun soruşturması devam eden suç örgütü ile ilgisi bulunmamaktadır. Evinde ve üzerinde kokain bulunmamıştır. Uyuşturucu bağımlısı olduğu doğru değildir. Arkadaşlarına uyuşturucu ortamı sağlamamıştır, uyuşturucu ticaretinin içinde değildir ve olmamıştır. Torbacılar diye tabir edilen insanlarla hiçbir bağlantısı yoktur olmamıştır. Torbacıların defterlerinde adı geçmemiştir. Varlığı iddia edilen herhangi bir örgütle doğrudan veya dolaylı bir bağı olmamıştır. Polise direndiği haberi doğru değildir, ilgili makamlara yardımcı olmuş ve evin aranmasında kolaylık sağlamıştır. Basında yer aldığı şekliyle şoförüne herhangi bir suç attığı doğru değildir. Diğer kişilerin ifadesinin tamamlanabilmesi için Emniyet Müdürlüğü’nde bulunduğu sürece gerek Emniyet Müdürlüğü gerek Cumhuriyet Savcılığı’nca Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında ve olması gerektiği gibi son derece hukuka uygun ve insani muamele görmüştür" dedi.


    Tarkan hayranları adliyedeydi

    Bu arada, bir grup Tarkan hayranı adliye önünde şarkıcıya Sabret inci tanem" diyerek destek verdi.

    Tarkan'a benzerliği ile dikkat çeken bir hayranı, "Biz Tarkan'ı çok seviyoruz. Onu hiçbirşey bizim gözümüzde batıramaz. Biz onu ibadet edercesine çok seviyoruz" dedi.

    Bir başka Tarkan hayranı da, onun da hata yapabileceğini belirterek, "Mutlaka hatasını telafi edecektir diye düşünüyorum. Tahliyesi olacak diye umuyoruz ve bekliyoruz. Aksi bir durumda ki, düşünmek istemiyoruz ama o zaman da sabret incitanem diyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow