hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çolakkadı: "Adalet Bakanlığı müsteşarı ile görüştüm"

    Çolakkadı: Adalet Bakanlığı müsteşarı ile görüştüm
    expand

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Balyoz tutuklamalarının yapıldığı günlerde Adalet Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüğü iddialarını doğruladı.

    "Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldığı sırada, basın mensuplarının soruları üzerine, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ile görüşmelerinin "Balyoz Planı" soruşturması ile kesinlikle bir ilgisi bulunmadığını söyledi.

    Başsavcı ve başsavcı vekillerinin idari iş yaptıklarını, bu nedenle de Adalet Bakanlığı ve Bakanlık Müsteşarı ile görüşmelerinden doğal bir şey olamayacağını ifade eden Çolakkadı, "İdari konuları görüşüyoruz. Kesinlikle adli bir şey görüşmeyiz. Soruşturmayla (Balyoz planı iddiaları soruşturması) hiç ilgisi yok. Zaten bizim görüşmemiz 26 Şubat Cuma akşamı oldu, dolayısıyla akşama soruşturmayla ilgili bütün işlemler bitmiş vaziyetteydi. Çoğunluğu zaten Perşembe ve Cumaya kadar bitmişti" diye konuştu.

    Bir gazetecinin görüşmeye bir hakimin de katıldığı iddialarını hatırlatması üzerine Çolakkadı, kesinlikle öyle bir şeyin olmadığını ve görüşmede kimsenin bulunmadığını kaydetti.

    Başsavcı Vekili Çolakkadı, görüşmenin neden otelde yapıldığı sorusuna da "O doğal, burası kalabalıktı. Kalabalık zamanlarda kimse buraya gelmiyor" dedi.

    Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatlarının, sorgudan önce savcının arandığına ilişkin soruya da Turan Çolakkadı, "Ben başkasını bilemem" şeklinde yanıt verdi.

    İddialar

    26 Şubat'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Karahan'ın bir otelde görüştüğü iddia edilmişti.

    "Balyoz Planı" iddiaları soruşturması çerçevesinde tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, konuyla ilgili iddiaları araştırdıktan sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK) konuyla ilgili müfettiş talep edeceklerini söylemişti.

    Ülgen, "Özelikle, CMK 250. maddeyle görevlendirilmiş özel yetkili Cumhuriyet savcılarının, Adalet Bakanlığı ve müsteşarıyla görüşmesini artık kanıksar olduk. Ama bunun içinde bir yargıç varsa, bu, ülkemiz için de son derece önemlidir, vahimdir. Bir hukuk cinayetidir. Umarım böyle bir sonuçla karşılaşmayacağız. Çünkü, aksi takdirde hukukumuza yazık etmiş olacaklar. Mahkemelerin güvenilirliğini zedelemiş olacaklar. Hakimlerin daha önce bir yemek macerası vardı. Bu konuda da İnsan Hakları Mahkemesine gitmiştik, ama bu işleri biz Türkiye'de demokratik anlamda çözmeyi tercih ediyoruz" demişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow