hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İcadı yüzünden gözaltına alındı

    İcadı yüzünden gözaltına alındı
    expand

    Samsun Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İlkadım İlçe Başkanı Mustafa Yiğit'in icadı başına dert açtı. Uydudan çalışabilen, insansız elektroteknik mermili, mesafe ölçümlü, dijital silah sisteme imza atan Yiğit, icadının çok ses getireceğine inanmıştı. Tanıtımını yaptı ama umduğu gibi olmadı. Haber duyulur duyulmaz gözaltına alınan Yiğit'in icadına el konuldu. Yiğit, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

    HEPAR İlkadım İlçe Başkanı Mustafa Yiğit, dün yaptığı silahı tanıttı.

    Silahı özellikle Güneydoğu'daki karakollarda can kayıplarını önlemek için geliştirdiğini söyleyen Yiğit, "Silahı bir askerin kullanabileceği taşınabilir silah olarak adlandırdım. Bu sistem gelecekte kullanılacak bir sistem. Eğer talep olursa hiçbir ücret talep etmeden devlet görevlilerine projeyi gösterip, yardımcı olabilirim" dedi.

    Yerel basında çıkan haberi ihbar sayan polis, Yiğit'i "6136 sayılı Ateşli Silahlarla İlgili Kanun'a muhalefet ettiği" gerekçesi ile bugün geliştirdiği silahla birlikte gözaltına aldı.

    Yiğit, Emniyet Müdürlüğü'ne girişinde, "Silah icat ettik. Gözaltına alındık. Daha sonra açıklama yapacağım" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow