hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Gazze'ye yardım götürecek gemi

    İşte Gazzeye yardım götürecek gemi
    expand

    İnsani Yardım Vakfı, İsrail ambargosu altındaki Gazze halkına insani yardım malzemelerini götürmek için 1 milyon 850 bin TL'ye İDO'dan satın aldığı Mavi Marmara gemisini basın mensuplarına tanıttı. İnsani yardım malzemeleri, 15 Mayıs tarihinde 8 gemiyle Gazze'ye doğru yola çıkacak.

    Binlerce ton ilaç, tıbbi malzeme ve inşaat malzemesi 8 gemiyle, 15 Mayıs'ta Gazze'ye doğru yola çıkıyor.

    Ambargonun sürekli derinleştiği Gazze'ye geçtiğimiz aylarda İngiltere'den yola çıkan ve 17 ülkeden katılan 200 araçlık konvoyla karayolundan insani yardım ulaştırılmıştı.

    Konvoy, Mısır sınırında uzun süre bekletilmiş ve olaylar çıkmıştı. Bu kez yardım için karayolu yerine deniz yolu seçildi.

    İnsani Yardım Vakfı bir süre önce iki gemi satın aldı. Biri yolcu, diğeri yük gemisi.

    Yurt dışından da konvoya altı gemi katılacak.

    Konvoydaki 1080 kişilik yolcu kapasitesine sahip olan Mavi Marmara adlı gemi içerisinde, çeşitli ülkelerden aktivistler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, insan hakları savunucuları, STK temsilcileri, sanatçılar, aydınlar, gazeteciler ve yazarlar olmak üzere 500 kişi olacak.

    İsrail medyasında yardım götürecek gemiler geniş yer aldı.

    İsrail medyası, ''Türkiye gelecek ay İsrail'e meydan okuyacak'' iddialarını öne sürdü. Ve İnsani Yardım Vakfı dışında Türk hükümetinin de gemiye destek verdiğini iddia etti.




    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow