hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yayınevi katliamı dosyasına Kafes de eklendi

    Yayınevi katliamı dosyasına Kafes de eklendi
    expand

    Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 1'i Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili dava dosyasına, "Kafes Eylem Planı" iddianamesi de eklendi.

    Davanın 25. duruşmasında mahkeme heyeti, müdahil avukatların davanın "Kafes Eylem Planı" soruşturmasıyla birleştirilmesi talebini görüşmeye ve bir sonraki duruşmada açıklanmasını kararlaştırdı.

    Mahkeme heyeti, ayrıca Sivas'ta başka bir suçtan hükümlü bulunan ve cinayetlerle ilgili Cumhuriyet Savcılığına dilekçe gönderen Burak Doğan'ın bir sonraki duruşmada dinlenmesine karar verdi. Duruşma, 14 Mayısa ertelendi.

    "Bu da faili meçhul kalacak"

    Müdahil avukatlardan Orhan Kemal Cengiz, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Davanın gittiği yer belli. Burada asıl iş Cumhuriyet Savcıları ve emniyet teşkilatına düşüyor. Bu dava da Hrant Dink davası gibi sadece 3-5 gencin yargılanmasıyla son bulacak. Böylece tekrar başa dönmüş olacağız. Öyle görünüyor ki Malatya cinayetleri de faili meçhul cinayetler arasındaki yerini alacak" dedi.

    Müdahil avukatlardan Erdal Doğan ise, "Bu olayın Ergenekon bağlantılarından şüphemiz yok. Bizler hakim ve savcılara baskı yapıldığını düşünüyoruz. Savcılardan Zekeriya Öz, üzerine düşeni yapmalıdır. Taleplerimizi ilettik ve umutluyuz. Balyoz Darbe Planı'nda nasıl engelleme girişimi olduysa burada da aynısı yapılmak isteniyor" diye konuştu.

    Olay

    Malatya'da, 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı.

    Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

    Tutuklu sanık Emre Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde Cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından olayı azmettirdikleri gerekçesiyle Varol Bülent Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki tutuklanmıştı. Yelki 22 Mayıstaki, Aral da 20 Ağustostaki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow