hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    8 çocuk 2 bebeğe tecavüz etti, 1'ini öldürdü!..

    8 çocuk 2 bebeğe tecavüz etti, 1ini öldürdü..
    expand

    Siirt'in Pervari ilçesindeki YİBO’da okuyan 13-14 yaşındaki 8 öğrenci, iki ve üç yaşındaki iki bebeğe tecavüz etti. Bebeklerden birini havuzda boğarak öldürdüler, derede ölüme terk ettikleri bebek ise kurtuldu. Olaya karışan 1'i kız 9 öğrenci tutuklanmadı, ailelerinin yanında...

    Kent merkezindeki Gazi İlköğretim Okulu'nda 4 kız öğrenciye iki yıl boyunca tecavüz edilmesi olayı ile gözaltına alınan 25 şüpheliden 15'inin tutuklanmasının ardından, şimdi de Pervari'deki tecavüz ve cinayet olayı ortaya çıktı.
     
    Çoğu sınıf arkadaşı olan 8 erkek öğrencinin, aynı okulda okuyan kız öğrenci D.S.'nin kırda uygunsuz halde fotoğrafını çekip şantaj yaptıkları ve kendilerine cinsel ilişkiye girmeleri için küçük çocuk getirmesini istedikleri ortaya çıktı.

    Tecavüze uğrayan ilk çocuk

    İnsanın kanını donduran Pervari'deki olay, 15 Nisan 2009 tarihinde Pervari İlçe Emniyet Amirliği'ne başvuran H.S.'nin 2 yaşındaki oğlu E.S.'nin kaybolduğunu bildirmesiyle çorap söküğü gibi çözüldü.

    Baba H.S. şikayetinde, "Dün akşam yemekten sonra evin alt kısmındaki depoda ben hayvanlara yem hazırlarken oğlum E.'yi kapı önünde bıraktım. 5 dakika sonra çıktığımda çocuğum kayboldu, tüm aramalara karşın bulamadım" dedi.

    Polis arama başlatırken, evin yakınında bulunan Pervari Askerlik Şubesi'nin güvenlik kamerasına ait görüntüleri incelemeye aldı. İlçede aramaların yoğunlaştığı sırada minik E.S.'nin, YİBO öğrencileri tarafından Serkani Deresi Mevkii'nde bulunduğu haberi geldi.

    Çamurlu ve elbiselerle, donmak üzereyken bulunduğu belirtilen E.S., Pervari Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hastanede yapılan muayenede minik çocuğun vücudunun çeşitli yerlerinde kesik ve çürükler olduğu görüldü ve tecavüze uğradığı saptandı.

    Minik kızı tecavüz edip öldürdüler

    Polis, E.S.'ye tecavüz olayını çözmeye çalışırken bir gün sonra Pervari İlçe Emniyet Amirliği'ne ikinci bir kayıp çocuk ihbarı geldi. Bu kez tecavüze uğrayan E.S.'nin amcasının 3 yaşındaki kızı A.S. esrarengiz şekilde kayboldu.

    Olay ilçede duyulunca A.S.'nin ailesini arayan bir kişi, "Ben o çocuğu 13- 14 yaşlarında bir kızla birlikte Serkani Deresi yönüne gittiğini gördüm" dedi.

    Polisler ve ilçe halkından yaklaşık 200 kişi Serkani Deresi çevresinde minik A.S.'yi aramaya başladı. Saat 20.00 sıralarında derenin üst kısmında bulunan havuzun kenarında minik A.S.'nin cansız bedenini buldu. Yapılan otopside minik kızın, tecavüz edildikten boğularak öldürüldüğü belirlendi.

    Polis birer gün arayla meydana gelen iki olayın da birbiriyle bağlantılı olduğunu belirleyerek, tecavüz edildikten sonra öldürülen A.S.'nin en son yanında görülen 13-14 yaşlarındaki kızı aramaya başladı. Amca çocukları olan iki kurbanın evlerinin yakınındaki Pervari Askerlik Şubesi ve bir akaryakıt istasyonun güvenlik kamerası kayıtlarını yeniden incelemeye aldı.

    Görüntülerden tespit edildi

    Görüntülerde iki çocuğun da kaybolmadan hemen önce 13- 14 yaşlarında bir kız çocuğuyla birlikte Serkani Deresi yönüne gittikleri, bu kızın öldürülen minik A.S.'yi kucağında taşıdığı saptandı. 2 minik çocuğun babaları, bu kızın, dieğer kardeşlerinin kızı olan yeğenleri, Pertek Atatürk YİBO öğrencisi o dönem 14 yaşında olan D.S. olduğunu teşhis etti.

    Gözaltına alınan D.S., 2 kuzenine tecavüz edip birini öldürenlerin, kendisi gibi YİBO'da okuyan ve o tarihte yaşları 13 ile 14 arasında değişen H.T., Y.Ş., H.T., M.T., M.K., C.Ş., S.G. ve A.F.K. olduğunu söyledi.

    Tüyler ürpertici cinayeti itiraf ettiler

    YİBO öğrencileri savcının talimatıyla gözaltına alındı. İfadelerinde çoğu sınıf arkadaşı olan 8 erkek öğrencinin, aynı okulda okuyan kız öğrenci D.S.'nin kırda uygunsuz halde fotoğrafını çekip şantaj yaptıkları ve kendilerine cinsel ilişkiye girmeleri için küçük çocuk getirmesini istedikleri ortaya çıktı. İfadelere göre tecavüz ve cinayet olayı şöyle gelişti:

    "Kız öğrenci D.S., önce amcasının oğlu 2 yaşındaki E.S.'yi, Serkani Deresi'ne getirip 8 erkek öğrenciye teslim etti. Öğrenciler çocuğa sırayla tecavüz ettikten sonra öldürmek için dereye batırıp çıkardı ve boğulduğunu sanarak oraya terk edip kaçtı. Ertesi gün herkes E.S.'yi ararken yeniden dere kenarına giden 8 öğrenci, çocuğun ölmediğini görünce ilçe merkezine götürüp onu bulmuş gibi bıraktı.

    Aynı gün D.S.'yi yine tehdit eden 8 erkek öğrenci, bu kez kendilerine küçük yaşta kız çocuğu getirmesini istedi. D.S. de diğer amcasının 3 yaşındaki kızı A.S.'yi "Sana cips alacağım" diyerek kandırıp getirerek 8 öğrenciye teslim etti. Minik A.S.'ye sırayla tecavüz eden öğrenciler, ardından onu boğarak öldürüp cesedini havuz kenarına bıraktı"

    Vali Şentürk: "9 çocuk tutuklanmadı"

    Siirt Valisi Necati Şentürk, "Şu an çocuklar cezaevinde değil ailelerinin yanında" dedi.

    Daha önce haklarında işlem başlatılan kız öğrenci D.S. ile erkek öğrenciler H.T., Y.Ş., H.T., M.T., M.K., C.Ş., S.G. ve A.F.K., önce Çocuk Esirgeme Kurumu'nda gözlem altına alındığı, ardından 'cinayet', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarına yardım etmek', 'hürriyeti tahdit' suçlamasıyla tutuklandığı belirtilmişti.

    Şüphelilerin işledikleri suçun, hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğine sahip olup olmadıklarının saptanması için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istendi.

    Adli Tıp Kurumu raporunda şüphelilerin yaptıklarının bilincinde oldukları ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu da kaydedildi.

    Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Pervari Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı fezlekeyi Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılması için Siirt Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

    Bakan Kavaf'tan açıklama

    Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Siirt Pervari'de bir çocuğun öldürüldüğü, bir çocuğun da yaralandığı cinsel taciz olayının bir yıl önce olduğunu belirterek, ''O zaman suçun mağduru olan bütün çocuklar, kurumlarımızda koruma altına alındı, suçun faili çocuklarla ilgili olarak Savcılık gereken işlemleri başlattı'' dedi.

    Bakan Kavaf, ''Bizim bu şekilde cinsel istismara uğramış, suç mağduru kızlarımıza rehabilitasyon hizmeti verdiğimiz sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezlerimiz var. Türkiye'de 14 merkez var. Onlardan birine alarak rehabilitasyonlarına devam edeceğiz, onların yeniden sağlıklı insanlar olarak hayata dönmeleri noktasında elimizden geleni yapacağız. Onlar bizim güvenliğimiz altında, bizlere emanet edilmiş çocuklar...'' diye konuştu.

    Belediye Başkanı: "Toplumsal bir suçlama yapılmamalı"

    Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise Siirt'teki cinsel istismar iddiasıyla ilgili ''Kimliğine ve mevkine bakılmaksızın kim olursa olsun üzerine gidilmelidir, ancak bunu yaparken toplumsal bir suçlama yapılmamalı'' dedi.

    Üskül: "İki müfettiş görevlendirildi"

    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, olay sonrasında Siirt Valiliğinin talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığından iki müfettiş görevlendirildiğini, yapılan idari soruşturma neticesinde olayda ihmali görülen 4 kişi hakkında disiplin cezası uygulandığını bildiren Üskül, "Komisyonumuz benzer olayların tekrar etmemesi adına sorumluların hak ettiği cezayı alması hususunda takipçiliğini sürdürmekle birlikte, bu tür olaylara sebebiyet veren tüm sosyal etkenlerin araştırılması hususunda gerekli çalışmaları yapacaktır" dedi.

    AK Parti Siirt Milletvekilleri ve Siirt İl Yönetimi de yaptığı yazılı açıklamada, "Cinsel istismar olayını kınıyor, lanetliyor ve suçluların bir an önce hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını Yüce Türk adaletinden bekliyoruz" denildi.

    21 muhtardan ortak açıklama

    Siirt'teki 21 mahalle muhtarı adına açıklama yapan Veysel Karani Mahallesi Muhtarı Hacer Çıtak, böyle bir konudan dolayı gündeme gelmiş olmaktan büyük bir üzüntü ve utanç duyduklarını söyledi.

    Siirt Valiliğinin önünde toplanan 21 mahalle muhtarı adına hazırlanan açıklamayı okuyan Hacer Çıtak, bu olayların Siirtlilere mal edilmemesini istediklerini belirtti.

    Olayların bütün Siirtlileri üzdüğünü, bu haberlerin Siirt'i karalama kampanyasına dönüştüğünü ifade eden Çıtak, şöyle konuştu: "Siirt'i karalama kampanyaları hepimizi daha da üzüyor. Mahallelerin temsilcileri muhtarlar olarak inanıyoruz ki gerek sayın valimiz gerek emniyet müdürlüğü gerekse milli eğitim müdürlüğü ellerinden gelenin fazlası için çalışıyor. Sonuna kadar onların destekçi olacağız. Bu iğrenç olaylar birkaç ruh hastası kişinin yaptıklarıdır. Tüm Siirtlilere kötü yakıştırma yaşatanlar hak ettikleri cezayı sonunda alacaklardır.

    Konunun hassasiyeti ve olayın adli makamlarca takip edilmesinden dolayı olayın içeriğiyle ilgili yorum yapmayı uygun bulmuyoruz. Basın ve bizi izleyen herkesten ricamız dedikodulara aldırmayıp sonucu beklemeleri, olayın bütün Siirtlilere mal edilmemesi ve sağduyulu davranmalarıdır. Şu an böyle bir konudan dolayı gündeme gelmiş olmaktan büyük bir üzüntü ve utanç duyuyoruz. Bir çuval cevizin içinden mutlaka bir çürük ceviz çıkar demişler. Bu olayı esef ve şiddetle kınıyoruz. Siirt merkez muhtarları olarak bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow