hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de seri cinayet şüphesi

    İzmirde seri cinayet şüphesi
    expand

    İzmir'in Balçova İlçesi'nde dün banka memuru 27 yaşındaki Esra Yaşar'ın öldürüldüğü yerin yakınlarında, gece de 20-25 yaşlarında bir kadın tabanca ile başından vurularak öldürüldü.

    Balçova İlçesi Tayfur Sokak'ta dün saat 23.30 sıralarında tek el silah sesini duyan çevre sakinleri durumu polise bildirdi.

    Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, sokak ortasında 20-25 yaşlarında bir kadın cesediyle karşılaştı.

    Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, yapılan incelemede, genç kadının tabancayla başına tek el ateş edilerek öldürüldüğünü ve kimliğinin 22 yaşındaki İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla olduğunu tespit etti.

    Ayşe Selen Ayla'nın AK Parti Kütahya İl Teşkilatı kurucu üyelerinden Sertel Ayla'nın kızı olduğu bildirildi.

    Dün de yaklaşık 200 metre mesafedeki Çağdaş Caddesi'nde 27 yaşındaki Esra Yaşar, aynı şekilde tabancayla başından tek kurşunla vurularak öldürülmüştü.

    Her iki olayda da kadınların öldürülüş şekilleri, cinayetlerden sonra kimlik, telefon ve çantalarının alınmasındaki benzerlik, seri cinayet şüphesi yarattı.

    Birer gün arayla bölgede iki cinayetin işlenmesi, çevre sekinlerinde paniğe neden oldu.

    Her iki cinayet de 7,65 mm çapında mermiyle

    Esra Yaşar ve Ayşe Selen Ayla'nın 7.65 milimetre çapında mermiyle vurularak öldürüldükleri belirlenirken, cinayetlerin aynı silahla işlenip işlenmediğini tespit etmek için mermi çekirdeklerinin inceleneceği öğrenildi.

    İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla, soruşturmayı yürütmek için konularında uzmanlaşmış özel ekip oluşturuldu.

    Alınan bilgiye göre, önceki gün Esra Yaşar'ın öldürüldüğü bölgede boş kovan bulunamazken, vücudunda kalan mermi çekirdeği Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. İncelemede Yaşar'ın, 7.65 milimetre çapında mermiyle vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

    Yaşar'ın ardından dün gece Ayşe Selen Ayla'nın öldürülmesi üzerine, bölgede inceleme yapan ekipler olay yerinde bir boş kovan ele geçirdi.

    Kriminal incelemede, boş kovanın 7.65 milimetre çapında mermiye ait olduğu belirlendi. Ayla'ya yapılan otopsinin ardından ikinci mermi çekirdeğinin de elde edilmesinin ardından, her iki olayda aynı silahın kullanılıp kullanılmadığını belirlemek amacıyla mermi çekirdeklerinin karşılaştırılacağı bildirildi.

    İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, birer gün arayla 2 genç kadının tabancayla öldürülmesi olayı üzerine, konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladı.

    Yılmaz, Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından, soruşturmayı özel bir ekibin üstlenmesi talimatını verdi.

    Cinayet Büro amirliğinin yanı sıra, Asayiş Şube Müdürlüğünün diğer birim ekiplerinin de olayla ilgili bilgi toplayıp sorgulama yaptıkları, toplanan bilgilerin soruşturmanın başındaki özel ekibe iletildiği ve her türlü ayrıntının değerlendirilerek bir sonuca ulaşılmaya çalışıldığı kaydedildi.

    Acılı aile İzmir'de

    Bu arada Ayşe Selen Ayla'nın (22) ailesi İzmir'e geldi. Kızlarının öldürüldüğü haberini alan ve Kütahya'dan İzmir'e gelen Serter Ayla ile eşi Hatice Ayla'nın oldukça üzgün ve bitkin oldukları gözlendi.

    İzmir Adli Tıp Morgu önünde basın mensuplarına açıklama yapan Serter Ayla, tek çocuklarını kaybetmenin acısını yaşadıklarını, bu acının telafisinin olmadığını ifade ederek, "Türk adaletine güveniyorum, katili bulsunlar. Güvenlik güçlerinin katili bulacağına eminim. Başbakanımızdan, bakanlarımızdan, milletvekillerimizden rica ediyorum, idam cezası tekrar konulsun. Kendilerinden bunu istiyorum. Amerika'da da idam cezası var. Başkaları yanmasın, ben çok kötü yandım. Caydırıcılık olmalı" diye konuştu.

    Serter Ayla, kimseyle husumetlerinin olmadığını, kendileri gibi kızlarının da tüm insanları sevdiğini belirtti.

    Anne Hatice Ayla ise, kızlarıyla son olarak, olaydan hemen önce saat 22.00 sıralarında alışveriş yaptığı sırada konuştuklarını ifade ederek, "Meyve alıyorum, alışveriş yapıp yurda gideceğim, dedi. Zaten kaldığı yer de alışveriş merkezine çok yakındı. Biz eve gidip yattı sanıyorduk. Silah satışı yasaklansın. Herkes cebinde silahla dolaşmasın, bu kadar serbest olmasın. İnsan öldürmek bu kadar kolay olmasın. Ben kızımı görmek istiyorum" dedi.

    Ayşe Selen Ayla'nın cenazesinin memleketi Kütahya'ya götürüleceği ve burada toprağa verileceği öğrenildi.

    Esra Yaşar Adıyaman'da toprağa verildi

    Esra Yaşar'ın cenazesi, Adıyaman'da toprağa verildi. Tarifeli uçakla Adıyaman'a getirilen Yaşar'ın cenazesi Ulu Cami'ye götürüldü. Tabuta sarılarak ağlayan ve sinir krizi geçiren Esra Yaşar'ın ablası Tuba Yaşar, kardeşini görmek istediğini belirterek tabutun açılmasını istedi.

    Yakınları, kardeşinin fotoğrafına sarılarak ağlayan Tuba Yaşar'ı sakinleştirmeye çalıştı. Baba İsmet Yaşar ve aile fertleri, Esra Yaşar'ın öldürülmesinin "töre cinayeti" olarak yansıtılmasına tepki gösterdi, olayın bir kapkaççı tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

    Esra Yaşar'ın cenazesi, Ulu Cami'de, ailesi ve yakınları ile Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Yücel'in de katıldığı namazın ardından Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow