hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnönü'ye Hitler benzetmesine CHP'den tepki

    İnönüye Hitler benzetmesine CHPden tepki
    expand

    CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsmet İnönü'yü Hitler'e benzettiğini" iddia ederek, "Recep Tayyip Erdoğan bu benzetmesi ile, sadece İsmet İnönü'ye değil, çağdaş, laik, demokratik cumhuriyete inanan, cumhuriyetin kuruluş felsefesine sahip çıkan herkese hakaret etmiştir. Bu seviyesizliktir" dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi de Maçka'daki İnönü Anıtı önünde toplandı.

    Özyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın bir konuşmasında "İnönü'yü Hitler'e benzettiğini" ileri sürdü.

    Erdoğan'ın sözlerini "yakışıksız" olarak nitelendiren Özyürek, şunları kaydetti:

    "İsmet İnönü, Türkiye'ye demokrasiyi getiren, çok partili hayata geçilmesini sağlayan, kurduğu demokratik düzeni işleterek iktidarı kendi eliyle devreden bir liderdir. İsmet İnönü demokrasiyi Türkiye'ye getiren liderdir. Recep Tayyip Erdoğan ise devraldığı demokratik düzeni, vesayet rejimine, diktatörlüğe dönüştürmeye çalışan Başbakan'dır.

    Recep Tayyip Erdoğan bu benzetmesi ile sadece İsmet İnönü'ye değil, çağdaş, laik, demokratik cumhuriyete inanan, cumhuriyetin kuruluş felsefesine sahip çıkan herkese hakaret etmiştir. Bu hakareti cevapsız kalmamalı, demokratik şekilde hak ettiği cevabı almalıdır."

    CHP'LİLER İNÖNÜ ANITI ÖNÜNDE

    CHP’liler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü’yü Hitler'e benzetmesini protesto etti. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi , Maçka'daki İnönü Anıtı önünde toplandı.

    Grup adına açıklama yapan Tekin, Başbakan Erdoğan'ın sözlerini kınadıklarını ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow