hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çölaşan: "AK Parti mutlaka kapatılacak"

    Çölaşan: AK Parti mutlaka kapatılacak
    expand

    Eski Danıştay Başkan Vekili Tansel Çölaşan, AK Parti'nin anayasayı kapatılmamak için değiştirdiğini iddia etti. AK Parti'nin kapatılmasına ramak kaldığını söyleyen Çölaşan, bundan sonra yaptıklarının daha beter olacağını ve mutlaka kapatılacağını savundu.

    Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) "Anayasa Değişiklikleri" konulu bir panel düzenledi.

    Panelde konuşan Tansel Çölaşan, 41 yıllık hakim olduğunu hatırlatarak, 1980 darbe dönemini yaşadığını, bugünün karabasanını yaşayan biri olduğunu söyledi.

    1950'den sonra siyasi partilerin kişisel gelişimin üzerinde durmadıklarını, bölücülük ve irticayı kışkırttıklarını iddia eden Çölaşan, ses çıkarmadıkları için Cumhuriyeti değiştirmek isteyenlerin bu hale geldiğini ileri sürdü.

    Türkiye'yi cemaatlerin yönettiğini ileri süren Çölaşan, vatandaşların, Kasımpaşalıya, kendilerinden zannedip oy verdiğini, kullanıldıklarını bilmediklerini iddia etti.

    Anayasa değişikliğinde yüzde 10 barajının kaldırılmaması, siyasi partiler yasasının değiştirilmemesini eleştiren Çölaşan, AK Parti hükümetinin gerçek demokrat olmadığını ileri sürdü.

    Çölaşan, AK Parti'nin anayasayı kapatılmamak için değiştirdiğini iddia etti.

    AK Parti'nin kapatılmasına ramak kaldığını söyleyen Çölaşan, bundan sonra yaptıklarının daha beter olacağını ve mutlaka kapatılacağını savundu.

    Her siyasinin, iktidara geldiğinde kendi adamlarını getirdiğini savunan Çölaşan, hükümetin de kendi adamlarını getirdiğini öne sürdü.

    Hükümetin düşmanca kadrolaştığını savunan Çölaşan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun, Erzincan soruşturmasını yürüten savcıları görevden aldığını hatırlatarak, yerlerine atananların ise aynı çıktığını ileri sürdü.

    Demokratik açılımın totaliter açılım olduğunu iddia eden Çölaşan, döverek, söverek 336 oy bulunarak Anayasanın değiştirildiğini savundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow