hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batan tekneden kurtulan yolcu anlattı

    Batan tekneden kurtulan yolcu anlattı
    expand

    Marmara Denizi'nde Kınalıada açıklarında batan tekneden sağ olarak kurtulmayı başaran Abdülkadir Himmet kurtuluşunun hikayesini ve yaşadığı korku dolu dakikaları anlattı.

    Marmara Denizi'nin Kınalıada açıklarında alabora olan tekneden kurtulan Abdülkadir Himmet, "Kınalıada'ya ulaşamayacağımı anlayınca sırtımı dalgaya verip Maltepe'ye doğru yüzmeye karar verdim. Bunun adı mucize. Önce Allah'a sonra kendime güvenip karaya çıkacağıma Maltepe'ye doğru yüzmeye başladığımda karar vermiştim" dedi.

    Büyükada'daki evinde basın mensuplarına bir açıklama yapan Himmet, dün akşam arkadaşlarının düğünü için Maltepe'ye geçtiklerini ancak son vapuru kaçırdıkları için Maltepe'de kaldıklarını, daha önce Kınalıada'ya geçen bir arkadaşlarını arayıp tekne temin etmesini istediklerini söyledi.

    Arkadaşlarının tekneyle gelerek kendilerini Maltepe sahilinden aldığını anlatan Himmet, "Tekne çok küçüktü ama Kınalıada açıklarına kadar çok rahat bir şekilde geldik. Kıyıya 300-500 metre kala ne olduysa o anda oldu, birden lodos patladı ve tekne alabora oldu" dedi.

    Himmet, alabora olduğunda teknede bulan 5 kişinin de sağ olduğunu, bunu da gece karanlığında birbirlerine seslenerek anladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

    "Ben bir kulaç atıp bir metre ileri gittiğimde dalgalar beni 5 metre geri götürüyordu. O an anladım ki, Kınalıada'ya varamayacağım. Adaya çok yakın olup ışıkları görmeme rağmen kendimi dalgaya bırakıp Maltepe açıklarına doğru yüzmeye başladım. Çok su yutuyordum ve durmadan bacaklarıma kramp giriyordu. Ben de çözümü sırtımı dalgaya verip dinlenerek yüzmekte buldum. Kınalıada'ya ulaşamayacağımı anlayınca sırtımı dalgaya verip Maltepe'ye doğru yüzmeye karar verdim. Bunun adı mucize. Önce Allah'a sonra kendime güvenip karaya çıkacağıma Maltepe'ye doğru yüzmeye başladığımda karar vermiştim."

    "Sadece ailemi düşündüm"

    Açığa doğru yüzmeye başlayınca dalganın da etkisiyle diğer arkadaşlarının da savrulduğunu belirten Himmet, üzerindeki ağırlıklardan kurtulmak için kıyafetlerini çıkardığını, sürekli su yuttuğunu, karnının şiştiğini ve kustuğunu anlatarak, yaşadıklarını şöyle devam etti:

    "Bilincimi hiç kaybetmedim. Sadece ailemi düşündüm. Aileme evlat acını yaşatmak beni çok korkuttu. Ve aklıma hep eski anılarım geldi. Allah'a çok şükür olsun ki, şu an hayattayım. Durmadan tövbe ettim. Günahlarımın affolması için dua ettim. Çok iyi bir yüzücü olmamama rağmen o anda hayatta kalma planları yaptım. Her zaman önce kötüsünü düşündüm, Allah da yardım etti. Demek ki, dünyada yiyecek rızkım kesilmemiş."

    Maltepe açıklarına ulaştığında kendisini bir yolcu motorunun fark ettiğini söyleyen Himmet, "Kaptan beni gördü, içeri çekti. Oradan Heybeliada, oradan da Büyükada'ya hastaneye gittik. Oradan da Kartal Yavuz Selim Hastanesine götürülmüşüm. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Diğer arkadaşlarımın da sağ salim kurtulmasını istiyorum. Benim yaşadığımın adı mucize" dedi.

    Tekneden 1 kişi sağ olarak kurtulurken, kaybolan 4 kişi ise hâlâ bulunamadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow