hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hakara makara" ne demek?

    Hakara makara ne demek
    expand

    Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında kendisine "Recep Bey" diye seslenmesiyle ilgili sorulan soruyu "Hakara makara yapmıyoruz biz iş yapıyoruz" diye yanıtlayan Başbakan Erdoğan farkında olmadan yeni bir tartışma yarattı: Nedir bu "Hakara makara"...

    CNN TÜRK'te yayınlanan Cüneyt Özdemir'le 5N1K programı da "Hakara makara"nın ne olabileceği konusunu masaya yatırdı.

    Konuyla ilgili olarak Özdemir, senarist ve yazar Gani Müjde'ye bağlandı.

     "Nedir bu hakara makara?" sorusunu soran Özdemir'e yanıt veren Müjde, Hakara Makara'nın Fenike dilinde "Bey" anlamına geldiğini iddia etti.

    "Hakara Makara"yı "makara"ya aldığı her halinden belli olan Gani Müjde, ikinci olarak da bu sözcüğün iplik makinelerine bir gönderme olabileceği tahmininde bulundu.

    Müjde'nin cevabının ardından yeniden devreye giren Cüneyt Özdemir, izleyicilerden gelen "Hakara Makara" tahminlerini okudu;

    Bir izleyici hakara makaranın Kasımpaşa halk dansı olabileceğini iddia etti. Bir başkası ise bunun boş laf salatası anlamına geldiğini kaydetti.

    Bir başka tahminci ise bu ikilemenin kakara kikiri anlamında olduğunu ve ortalıkta boş söylemlerde bulunma olabileceğini öne sürdü.

    Hakara Makara'nın "Hakuna Matata"nın Türkçesi olduğunu ve takma kafana anlamına geldiğini iddia eden bir izleyici de çıktı.

    Diğer tahminler ise şöyleydi:

    "Başbakanının yapmadığı şey"

    "Yöresel bir söz, biz de Rize'de söyleriz"

    "Hak aramak mı makara yapma benimle, demek"

    "Laga luga yapmanın kibarcası"

    Daha sonra Gani Müjde tekrar söz aldı ve bu kez ciddi bir ifadeyle Başbakan Erdoğan'ın "hakara makara" diyerek aslında argo dilinde kullanılan "makara kukara" demek istediğini bunun da laf salatası, boşa konuşmak ve abesle iştigal etmek gibi anlamlarını olduğunu kaydetti.

    Bu ilginç polemik Cüneyt Özdemir'in "Biraz da biz hakara makara yaptık" anonsuyla sona erdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow