hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalan 4 Heron teslimatında sıkıntı yok

    Kalan 4 Heron teslimatında sıkıntı yok
    expand

    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail ile yaşanan krizin, kalan 4 Heron'un (insansız hava aracı) teslimatında sıkıntı yaratmayacağını söyledi.

    Gönül, AK Parti TBMM Grubunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ''İsrail ile kriz kalan 4 Heron'un teslimatında sıkıntı yaratmaz. Kalan Heronların teslimatını Haziran veya Temmuz ayı içinde bekliyoruz'' dedi.

    İsrail tarafından üretilen insansız hava aracı Heronlar için Türkiye'den İsrail'e ocak ayında bir heyet gitmiş ve kabule yönelik çalışmalara başlamıştı.

    10 adetlik Heron siparişinden 6'sı Mart ayında gelmiş; geri kalan 4 Heron'un da mayıs sonuna kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslimatı bekleniyordu. Sözleşme, ana yüklenici TAI ile İsrail IAI ve Elbit firmaları arasında imzalanmıştı.

    Aynı anda 6 hedefi izleyebiliyor

    Gece ve gündüz anında görüntü ve ses aktaran insansız hava aracı Heronlar, motorundaki tadilatlarla, 24 binden, 30 bin feet yüksekliğe çıkabilecek motor kapasitesine ulaştı. İsrail'in, yeni motorla ilgili sözleşme şartlarını da tam karşıladığı kaydediliyor.

    Heronlar, en az 24 saat havada kalış süresi ve 30 bin feet yükseklik kriterlerini sağlayabiliyor. Heron insansız hava araçları, aynı anda 6 hedefi izleyebiliyor.

    İstihbarat toplamasının yanı sıra uçak, helikopter ve karadan ateşlenecek güdümlü füzeler için hedef aydınlatması yapabiliyor. En az 24 saat süreyle havada kalıp, 30 bin feet irtifada ve 350 kilometre menzilde görev yapabiliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow