hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Günay'dan 'Gülen' değerlendirmesi

    Bakan Günaydan Gülen değerlendirmesi
    expand

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fethullah Gülen'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yönelik saldırısınailişkin açıklamaları ile ilgili olarak, "uzaktan bakınca öyle görünüyor demek ki" dedi.

    Bayındır ve Ödemiş'te çeşitli programlara katılmak için İzmir'e gelen Bakan Günay'ı, Havaalanı'nda Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, AK Parti İzmir milletvekili Erdal Kalkan ve partililer karşıladı.

    Bakan Günay, gazetecilerin Fethullah Gülen'in, Gazze'ye yardım malzemesi götüren gemilere İsrail'in saldırısına ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine, "Uzaktan bakılınca olaylar öyle görülüyor demek ki. İçinde yaşayınca bizim baktığımız gibi görünüyor" dedi.

    Gazetecilerin "Acaba Gülen, ABD'de yaşadığı için mi böyle yorumluyor?" sorusuna da Günay, "İçerden baktığımız zaman bizim baktığımız gibi görünüyor" yanıtını verdi.

    Günay, İsrail'in, Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere saldırmasına ilişkin ABD'nin tutumunun sorulması üzerine de, "Başbakan gereken her şeyi söyledi. Biz bölgede bir yardım ekibine yapılan saldırının bölge barışına, uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade
    ettik. ABD'den gelen birkaç sesin dışında, dünyada genel bir uzlaşı var. Biz uluslararası hukuk çerçevesinde hak savunması yapıyoruz. Türkiye elbette başkalarının görüşlerini dikkate alır ama kendi doğrultusunu belirleyebilecek bir ülkedir" dedi.

    Arap ülkelerinin tavrının yeterli bulunup bulunmadığına yönelik bir soru üzerine de Bakan Günay, "Türkiye üzerine düşeni yaptı" karşılığını verdi.

    Günay, bazı çevrelerden "ülkedeki terör sorunu çözülemezken, başka ülkelerin meselelerini ele aldığı" şeklinde iktidara eleştiriler yönelttiğinin
    hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

    "ABD'de de 11 Eylül'de ciddi terör saldırısı oldu ama ABD, dünya çapındaki işlerini, işlevini terk etmedi. İngiltere ve İspanya'da da öyle. Bunu
    yazanlara, söyleyenlere, 'insanların yürürken sakız çiğneyebileceğini' hatırlatmanız gerek. Ayrıca terörle mücadelede de Türkiye ciddi bir mücadele
    sergiliyor."

    Kılıçdaroğlu sorusu

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu nasıl bulduğu yönündeki soruya da Günay, "Daha çok yeni, çalışacak, öğrenecek" yanıtını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow