hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pasaport mağdurunun parasını vermeyecekler!

    Pasaport mağdurunun parasını vermeyecekler
    expand

    E-Pasaport ve süre uzatım fiyatlarının indirilmesiyle 1-20 Haziran tarihleri arasında e-pasaport alanların düştüğü mağduriyetin giderilmeyeceği ve aradaki farkın ödenmeyeceği Devletin resmi sitelerinden www.e-pasaport.gov.tr tarafından resmen açıklandı. Bu arada kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan 74 bin hacı adayının da mağdur edildiği ortaya çıktı.

    Devletin resmi site e-pasaport.gov.tr'den yer alan açıklamada şöyle denildi:

    " Bu harç ve defter bedelleri 20 Haziran 2010 tarihinden sonra yapılan başvurular için geçerlidir. Başvurusunu bu tarihten önce yapmış olan başvuru sahiplerine aradaki farkın ödenmesi yasal olarak sözkonusu değildir."

    Kesin kayıt hakkı kazanan 74 bin Hacı adayı da mağdur edildi

    26 Mayıs tarihinde çekilen Hac kuralarının ardından Hacca gitmeye hak kazanan 74 bin kişinin de e-pasaport mağduru olduğu ortaya çıktı.

    Öğrenilen bilgiye göre kurayı kazanan 74 bin adayın 7-18 Haziran 2010 tarihleri arasında kesin kayıt yaptırmak zorunda olduğu ve bu kaydı yaptırırken pasaportlarını da teslim etmek zorunda oldukları için fahiş fiyattan pasaport almak zorunda kaldıkları belirlendi.

    Kesin kayıt haklarını kaybetmek istemeyen hacı adayları, bu nedenle 18 Haziran tarihine kadar pasaportlarını fahiş ücretle aldıktan sonra 20 Haziran'da pasaport fiyatlarının yarı yarıya indirilmesiyle neye uğradığını şaşırdı.

    Hacı adaylarının "Ah"ını aldılar

    Dini vecibelerini yerine getirmek için Hac'ca gitmek isteyen ve bunun için yıllarca para biriktiren, çoluklarından çocuklarından akrabalarından para toplayan, borç alan zaten zar zor bir araya getirebildikleri masraflarının üzerine bir de bu şoku yaşayan Hacı adayları kendilerini aldatılmış hissediyor.

    Devletin resmi sitesi e-pasaport.gov.tr'den de bu alınan fazla ücretlerin geri ödenmeyeceğini öğrenen Hacı adayları, kendilerinden haksızca fazla olarak alınan bu paraların geri ödenmesini istiyor.

    Sadece Hacı adayları mağdur edilmedi

    1-20 Haziran tarihleri arasında yapılacak indirimden habersiz binlerce kişi e-pasaport başvurusu yapıp fahiş fiyatlardan e-pasaport aldılar. 20 Haziran'da yapılan yüzde 50 indirimle sayılarını kesin olarak bilemediğimiz bu kişiler mağdur edildiler.

    Şimdi CNNTurk.com olarak Sayın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ya çıkıp TV kanallarına "Pasaport fiyatlarını indirdik 74 bin hacı adayını ve birçok kişiyi de mağdur ettik" diye açıklama yapmaya ya da bu mağduriyetleri gidermeye davet ediyoruz.

    CNNTurk.com'un çok önemli notu:

    SeyahatOzgurlugu.blogspot.com'un başlattığı pasaport hareketi basının da desteğiyle ilk başarısını elde etti. Ancak hatırlatmak istiyoruz ki, bu "hıbır" veren basın organlarının dediği gibi Devletin bizlere bir lütfu ya da "hıbır" veren bazı sitelerin "Bir çaktık, gol oldu" mantığıyla attıkları başlıklarla gelen bir başarı değildir.

    Fahiş ücretlerle "kaz" yerine konulmak istenen halk sesini çıkarmış ve hakkını aramıştır. Basın kuruluşları olarak bizler bu seslerin kamuoyuna iletilmesi görevini üstlendik.

    Bazı "hıbır" siteleri indirimi aldık her şey bitti mantığıyla yan gelip yatışa geçebilirler.

    Ancak biz CNNTurk.com olarak bu olayın takipçisi olmaya E-Pasaport mağdurlarının sesi olmaya, yapılan indirimlerin yeterli olmadığı ve halen pasaport için çok yüksek ücret ödediğimiz gerçeğini seslendirmeye devam edeceğiz.

    Okuyucularımıza saygıyla duyurulur.

    NASIL 'KAZ'IKLANDIĞIMIZIN BELGESİ


    *Grafik Radikal gazetesinden alınmıştır
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow