hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da televizyon binasına kanlı saldırı

    Antalyada televizyon binasına kanlı saldırı
    expand

    Merkezi Antalya'da bulunan ve uydudan yayın yapan Akdeniz TV'de eski güvenlik görevlisi olduğu iddia edilen bir kişinin açtığı ateş sonucu, muhasebe görevlisi öldü, 3 kişi yaralandı.

    Emekli polis memuru olduğu öne sürülen ve kimliği öğrenilemeyen eski güvenlik görevlisi, Akdeniz TV'nin Sinan Mahallesi'ndeki merkezinde, muhasebe görevlileriyle tartışmasının ardından tabancasını ateşleyerek, odada bulunan herkesi hedef aldı.

    Eski güvenlik görevlisinin tabancasından çıkan mermiler sonucu ön muhasebe görevlisi Simhan Dernek öldü, montaj görevlisi Serdar Bayrambey, Bilgi İşlem Sorumlusu Hüseyin Yıldırım ile soyadı öğrenilemeyen Hakan isimli görevli yaralandı.

    Akşam saatlerinde Akdeniz TV'de muhasebe görevlisi Simhan Dernek'in (35) odasında işlenen cinayetle ilgili soruşturma kapsamında polisin televizyon binasındaki incelemesi tamamlandı.

    Polis ekiplerinin Akdeniz TV binasında yaptığı araştırmada, ölen muhasebecinin odasında 8 boş kovan bulunduğu bildirildi.

    Bu arada olayda yaralandığı açıklanan kanalın güvenlik görevlisi Hakan Bodur'un, merminin cep telefonuna isabet etmesi sonucu yara almadan kurtulduğu anlaşıldı.

    Muhasebe çalışanı Simhan Dernek'in yaşamını yitirdiği olayda, kanalın Bilgi İşlem Sorumlusu Hüseyin Yıldırım, montaj görevlisi Serdar Bayrambey (25) ile Bayrambey'in, şirketin güvenlik amiri babası Selahattin Bayrambey'in (49) yaralandığı bildirildi. Yaralıların tedavileri özel hastanelerde sürüyor.

    50 TL yüzünden çıkan tartışma

    Yapılan ilk inceleme ve soruşturmaya göre, bir süre önce işten çıkarılan cinayet zanlısı emekli polis F.D'nin (66), daha sonra yeniden kanalda işe başladığı, işten çıkarılmasından Simhan Dernek'i sorumlu tuttuğu iddia edildi.

    Cinayete varan olayın öncesinde de dün muhasebe servisindeki 1000 TL içerisindeki 50 TL'nin kaybolduğu, paranın kaybolmasına ilişkin televizyon içerisindeki güvenlik kameralarıyla inceleme başlatıldığı, bu araştırma sırasında da Simhan Dernek ile F.D. arasında tartışma çıktığı öne sürüldü.

    Kendisinin kaybolan parayla ilgili suçlandığı düşüncesiyle bağıran F.D'nin, yaşanan tartışmada, Simhan Dernek ile odada bulunan şirketin güvenlik amiri Selahattin Bayrambey, montaj görevlisi oğlu Serdar Bayrambey ve Bilgi İşlem sorumlusu Hüseyin Yıldırım'a beylik tabancasıyla ateş açtığı belirlendi.

    Olaydan sonra televizyon kanalının binasından çıkmaya çalışırken yakalanan F.D'nin uzun yıllardır kanalda güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ve televizyon çalışanları tarafından "Dede" lakabıyla çağrıldığı öğrenildi.

    F.D'nin açtığı ateş sonucu olay yerinde yaşamını yitiren Simhan Dernek'in bir çocuk annesi olduğu ve bir yıla yakın süredir kanalda çalıştığı belirlendi.

    Olay nedeniyle televizyon çalışanlarının şoke olduğu ve birbirlerini teselli etmeye çalıştıkları da görüldü.

    Soruşturma kapsamlı sürdürülürken, kanal sahiplerinin şehir dışında bulundukları, olayın meydana gelmesinin ardından Antalya'ya döndükleri bildirildi.

    Bu arada polis tarafından yakalanan ve sağlık raporu alınan emekli polis memuru F.D. de sorgusu için Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow