hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İkinci Ergenekon: AK Parti kapatma dosyası istendi

    İkinci Ergenekon: AK Parti kapatma dosyası istendi
    expand

    İkinci Ergenekon davası kapsamında 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nden AK Parti kapatma davasının dosyasını istedi. Davanın 77. duruşmasında, sanıkların tahliye talepleri de reddedildi.

    Haber devam edecek...

    Duruşmaya, Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 29 tutuklu sanık katıldı.

    Tutuklu yargılanan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, gazeteci Tuncay Özkan, Oğuz Bulut, Hasan Ataman Yıldırım ve İbrahim Özcan ise duruşmaya gitmedi.

    77. duruşma, tutuklu sanık Neriman Aydın'ın savunmasıyla sürüyor.

    Bu arada, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Birgit ve Şükran Soner'in de aralarında bulunduğu bazı gazeteciler de duruşmayı izliyor.

    Silivri'de destek gösterisi

    Duruşmayı, Balbay ve Özkan'a destek için bazı basın meslek örgütleri de takip ediyor.

    Grup adına açıklama yapan Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, "Balbay ve Özkan'dan adil yargılanma hakkının esirgendiğini" söyledi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ise, sürecin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu ifade etti.

    Savcının "internet andıcı" talebi

    Bu arada, duruşma savcısı olarak görev yapan Mehmet Ali Pekgüzel, "Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri" iddiasına ilişkin yapılan soruşturmaya ait evrağın bir örneğinin mahkemece istenmesini talep etti.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada görüşünü bildiren Savcı Pekgüzel, tutuklu sanıklardan Hasan Ataman Yıldırım'ın dilekçesi dikkate alınarak, "Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri" iddiasına ilişkin yapılan soruşturmanın evrağının birer örneğinin incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesinin istenmesi talebinde bulundu.

    Genelkurmay Askeri Savcılığına yazı yazılarak aynı konuyla ilgili soruşturma evrağının onaylı bir örneğinin çıkartılarak istenmesini talep eden savcı Pekgüzel, tutuklu sanıklardan Hüdai Ünlüer ile Muzaffer Öztürk'ün tahliyesine karar verilmesini istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow