SP'nin iftarında olay çıktı!..

SPnin iftarında olay çıktı..
expand

Saadet Partisi İstanbul il teşkilatının Yeşilköy'deki bir otelde verdiği iftar yemeğinde olay çıktı. Numan Kurtulmuş ve Necmettin Erbakan yandaşları arasındaki kavgayı görüntülemek isteyen basın mensupları da saldırıya uğradı. Olaylar yüzünden Genel Başkan Kurtulmuş, salonu terk etti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Gerginliğin sinyali iftar öncesi salonun dışından geldi.

Genel Başkan Numan Kurtulmuş'a karşı olduğu belirtilen yaklaşık 50 kişilik grup, otel önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı.

Kurtulmuş'un istifasını isteyen grup, itfara gelen araçlara saldırdı.

Salonun içinde de Kurtulmuş ve Erbakan yandaşı olduğu belirtilen iki grup arasında çıkan kavgayı görüntülemek isteyen basın mensupları da saldırıya uğradı.

Gerilimin artması nedeniyle Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş salonu terk etti.

Olayların büyümesi üzerine bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Canlı yayınlanan iftar yemeği yayını da, çıkan olaylar yüzünden kesildi.

Kurtulmuş: "Yolumuza devam edeceğiz"

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğinde çıkan olaylara ilişkin, "Biz sabrımızı ve kararlılığımızı sonuna kadar koruyacağız ve yolumuza devam edeceğiz" dedi. (VİDEO İÇİN TIKLAYIN)

Kurtulmuş, "Maalesef çok güzel başlayan bir iftar, birkaç kişinin provokasyonuyla tatsız bir şekle dönüştü. Herhalde kongredeki olaylardan sonra çeşitli vesilelerle sabrımızı deniyorlar. Kim ne yaparsa yapsın, ben ve arkadaşlarım kararlı tutumumuzu sürdüreceğiz. Asla üslubumuzu, tavrımızı, bize yakışan üslubun dışına çıkarmayacağız. Bizim bu anlamda üzüldüğümüz olay sadece şudur; çok nezih bir şekilde başlayan iftar sofrasında misafirlerimize de taciz oldu. Yerli ve yabancı misafirlerimizin üzüldüğü bir tatsız olaya dönüştü" dedi.

Yaşananlardan dolayı misafirlerden özür dileyen Kurtulmuş, "Bunlar olur biter. Sabrımızı deniyorlar. Biz de sabrımızı, kararlılığımızı sonuna kadar koruyacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Bu tür ufak olaylarla hiçbir şekilde yolumuzdan dönmeyiz. Hedefimiz, bu arkadaşlar da dahil olmak üzere ülkede yeniden büyük Türkiye hedefine gönül vermiş herkesi toplayarak yolumuza devam etmek, bu ülkeyi dünyanın en büyük ülkesi haline getirmek" şeklinde konuştu.

Bu arada, Kurtulmuş'un açıklamasından önce partililer, "Başbakan Numan" şeklinde slogan attı.

Protestoculara biber gazı

Öte yandan, iftar yemeğinin verildiği salonda masa ve sandalyeleri deviren protestocular, duvarda asılı olan Necmettin Erbakan'ın resmini sahneye taşıdıktan sonra bir süre Erbakan lehine slogan attı.

Salonda bulunan davetlilerden biri fenalık geçirince, görevliler hemen bu kişiye müdahale etti. Polis ekipleri, protestoya devam eden grubun üzerine biber gazı sıktı.

Bunun üzerine gruptakiler salonu terk etti. Salonun boşaltılmasının ardından gruptakiler otel girişinde protestolarını sürdürdü. Düdük çalıp ellerindeki kırmızı kartları havaya kaldıran ve çeşitli sloganlar atan protestocular, otelden çıkan bazı araçları da tekmeledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım'ın görüştüğü protestocu grup, eylemlerine son vererek dağıldı. Dışarıda protesto sürerken Numan Kurtulmuş'un otelde beklediği öğrenildi.


Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow