hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinead O'Connor: "Vatikan'ı yakın gitsin"

    Sinead OConnor: Vatikanı yakın gitsin
    expand

    Kendisini Katolik Kilisesi’ndeki cinsel tacizlerle mücadeleye adayan ve Vatikan'ı bu sapıklıkları örtbas etmeye çalışmakla suçlayıp, bir TV canlı yayınında Papa'nın fotoğrafını yırtarak olay yaratan İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor, Vatikan'ın yakılıp yıkılması gerektiğini söyledi.

    Papa’nın fotoğrafını yırtması tüm dünyada yankı bulmuş ama aynı zamanda ABD’deki kariyerinin de bir anda sona ermesine yol açmıştı.

    O’Connor bu hareketinden pişmanlık duymadığını ve Vatikan ile savaşa devam edeceğini söyledi.

    O’Connor konser için gittiği Austuralya’da verdiği röportajda, “Vatikan şeytanların yuvalandığı bir yer olup, tanrıya, çocuklara ve hepimize karşı saygısı olmayan  insanlar tarafından yönetilmektedir” dedi.

    Papa’nın ve kilisenin üst katmanlarının derhal görevlerini bırakmaları gerektiğini söyleyen O’Conner, “Görevi bıraktıktan sonra da mahallelerindeki polis karakoluna gidip, kendileri hakkında soruşturma başlatılmasını istemelidirler” dedi.

    O’Conner, “Daha sonra da açıkçası o kahrolası Vatikan’ı yakıp yerle bir etmeliyiz, ve ben biliyorum ki, eğer İsa burada olsaydı, bu böyle olurdu” dedi.

    O’Connor’un Katolik karşıtı olduğuna dair yaygın bir yanlış anlama var fakat aslında kendisi sıkı bir Katolik olup, 1999 yılında Vatikan’dan ayrılan bağımsız bir Katolik kilisesi tarafından papazlık rütbesine layık görüldü.

    O’Connor 1990 yılında “Nothing Compares 2 U” şarkısıyla dünya çapında başarı yakalamıştı.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow