hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tel Abyad'da yabancı askerler

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye sınırında bulunan Tel Abyad'daki yabancı ülke askerlerinin sayısı YPG'lileri geçti. İstihbarat kaynaklarına göre Tel Abyad'da, ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerden toplam 750 asker bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG ile Suriye sınırındaki gerilim sürüyor. Gerilimin ana noktası Tel Abyad. PYD denetimindeki Tel Abyad'da bulunan yabancı ülke askerlerinin sayısı, YPG'lilerin üç katına yükseldi.

    İstihbarat birimlerinin ulaştığı bilgilere göre Tel Abyad'a, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından değişik ülkelerden askerler geldi. Tel Abyad'da son verilere göre 300 kadar silahlı YPG'linin yanısıra, ABD ve İngiltere'nin 550, Fransa'nın 100, Almanya'nın 100 askeri bulunuyor. Tel Abyad'da halen 23 Ürdün ordusundan ayrılmış askerin bulunduğu da gelen bilgiler arasında. 150 kadar da paralı yabancı askerlerin Tel Abyad'da olduğu belirtiliyor.

    Tel Abyad ilçe merkezinde sık sık üzerinde bayrakları bulunan araçları ile tur atarken görülen ABD askerleri, Suriye iç savaşı öncesi Türkler tarafından işletilen bir çimento fabrikasını karargah binası olarak kullanıyor.

    Aynı bölgeye yakın noktada bulunan eski bir kiremit fabrikasının ise YPG'liler tarafından İngiliz askerlerine karargah olarak tahsis edildiği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre Tel Abyad'da YPG'nin 4 tankı, 24 çoklu roketatar, 23 üzerinde doçkalı kamyoneti bulunuyor. Çok sayıda hafif ve ağır silah, patlayıcı ve mühimmatın bulunduğu Tel Abyad'da YPG'liler, Türkiye tarafından düşürülebileceği endişesi ile kullanamadığı 2 de insansız hava aracına sahip.

    Tel Abyad'daki silah envanterinde ABD'nin geçen Nisan ayında Suriye'deki El Şayrat havaalanına yönelik saldırıda kullandığı 2 tomahawk füzesinin bulunması dikkat çekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow