hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Tek başına karar verdi

    Muharrem İnceden Kılıçdaroğlu açıklaması: Tek başına karar verdi
    expand

    CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, olağanüstü kurultay çağrısını yineledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Testi kırılmadan önce uyarıyorum" diye seslendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Referandumun ardından partisinin olağanüstü kurultay toplaması gerektiğini her fırsatta yineleyen İnce, yeterli imzayı toplaması halinde genel başkanlığa adaylığını koyacağını söylemişti.

    'Genel başkan tek başına karar verdi'

    Sözcü'den Nil Soysal'a konuşan İnce, partisinin 'yapısal sorunları' olduğunu söyledi.

    İnce şöyle devam etti: "Olağanüstü kurultay toplansın, cumhurbaşkanı adayının nasıl seçileceğini kurultay delegeleri belirlesin istiyorum. 2014'te yaşadığımız deneyimden korkuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, '2014'teki adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu doğruydu. Bugün olsa yine aynısını yaparım' şeklindeki sözleri beni Türkiye'nin geleceği açısından daha da çok korkutuyor. 'Kurultay delegeleri, partinin, Türkiye'nin, Cumhuriyet'in geleceğine sahip çıksın' diyorum."

    Kılıçdaroğlu: Türkiye, dört temel konuda ciddi kopuş süreci yaşıyor

    İhsanoğlu'nun adaylığını televizyondan öğrendiğini anlatan CHP'li vekil, "MYK üyeleri, genel başkan yardımcıları da bilmiyordu. Genel başkan tek başına karar verdi. Kurultay delegelerinin buna el koyması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Ya kasım ayında baskın seçim olursa?'

    İnce, "Ocak 2018'de olağan kurultay var. Aceleniz ne?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Ya kasım ayında baskın bir erken seçim olursa. AKP kongresini topluyor ayın 21'inde. Onlar bütün hazırlıklarını yaparken, biz niye ocak ayını bekliyoruz? Niye önlem almıyoruz? Kurultayı toplamazsak, ani bir baskın erken seçim olursa, genel başkanımız çıkıp; 'Cumhurbaşkanı adayımız falanca kişidir. Tıpış tıpış gidecek, oy vereceksiniz' derse. O zaman derler ki; Muharrem İnce çok haklıymış. Ben testi kırılmadan önce uyarıyorum."

    CHP'li Özgür Özel'e adaylık sorusu

    'Aday olursa itirazım olmaz'

    Hiçbir kişisel beklenti içinde siyaset yapmadığını, bu yüzden siyasi hayatının en güzel günlerini yaşadığını hiçbir belirten İnce, 2019 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkacak adayı şimdiden açıklamanın hiçbir sakıncası olmadığını savundu.

    CHP'li vekil son olarak "Kılıçdaroğlu aday olursa ne yaparsınız?" sorusunu yanıtladı: "CHP genel başkanlık koltuğu Atatürk'ün koltuğudur. O koltukta oturan birinin cumhurbaşkanlığına adaylığına hiçbir itirazım olmaz. Ama 2014'teki gibi aday dayatmasına itirazım var."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow