hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ve Rusya kara kışa teslim

    ABD ve Rusya kara kışa teslim
    expand

    Dünya'nın iki önemli gücü ABD ve Rusya kara kışa teslim... ABD'de bazı otoyollarda trafik kar yağışları nedeniyle durdu. Rusya'da ise halk aşırı soğuklarda elektriksiz kaldı.

    Bir yanda Amerika, diğer tarafta Rusya... Dünya'nın iki büyük gücünü dize getirense aşırı soğuklar ve kar yağışı.

    ABD:
    Zincirleme kazaların kameralara yansıdığı Amerika'dan gelen görüntüler insanoğlunun doğa olayları karşısındaki çaresizliğinin belgesi.

    Ülkenin doğusunda etkisini kaybeden kar yağışı batısında halen şiddetini sürdürüyor. Kar yağışı ve fırtına Los Angeles ile Las Vegas arasındaki yolda trafiği felç etti.

    Amerika'nın batısı için kar yağışının süreceği uyarısı var. Ancak ülkenin doğu kıyısı New York'ta ise havaların biraz iyileşmesi sonrası hayat normale dönüyor. Sokaklarda dağa dönüşen çöpler toplanıyor.

    Rusya:
    Avrupa'daki dondurucu soğuğun adresi ise Rusya. Rusya soğuğa alışkın ama bu sene biraz farklı. Ülkede dondurucu soğuklar sonrası sadece Moskova çevresinde 30 binden fazla kişi elektriksiz kaldı.

    Dolu yağmuru ve kar fırtınasında ağaçlar yıkıldı, elektrik direkleri devrildi.

    Aşırı soğukta elektrik kesintilerinin giderilmemesi hükümette de krize neden oldu.

    Rusya Başbakanı Vladimir Putin, verilen tüm sözlere rağmen kesintilerin yılbaşına dek giderilememesi üzerine Enerji Bakanı'nı ve diğer sorumluları cezalandırdı, yılbaşını mağdur vatandaşlarla karanlıkta geçirmeleri için kesinti yaşanan bölgelere gönderdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow