hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkel Kıbrıs sorununda suçluyu buldu!

    Merkel Kıbrıs sorununda suçluyu buldu
    expand

    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başpiskopos Makarios'un 49 yıl önce Almanya'ya yaptığı ziyarete karşılık vermek üzere Güney Kıbrıs Rum kesiminde. Merkel, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünde Türk tarafını suçladı ve "Güney Kıbrıs, elinden geleni yaptı ama Türk tarafı buna karşılık vermedi" dedi.

    Rum lider Dimitris Hristofyas ile görüşmesinin ardından basına konuşan Merkel Rumlara hitaben, "Sorunun çözümü için yürüdüğünüz yolda size elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız" ifadelerini kullandı.

    Merkel, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünde Türkiye ve Kıbrıslı Türkleri sorumlu tuttu ve "Güney Kıbrıs, çözüm için elinden geleni yaptı ama Türk tarafı buna karşılık vermedi" dedi.

    Merkel, ayrıca, Türkiye'nin AB süreci ile ilgili de Almanya'nın görüşünü ortaya koydu ve "Türkiye'nin AB'ye girmesini destekliyoruz ancak yükümlülüklerini yerine getirmeli" diye konuştu.

    Hristofyas ise, "Merkel bu ziyaretiyle Kıbrıs'a olan dostluk duygularını kanıtladı" diyerek başbakanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Bu arada Almanya Başbakanı, adada kaldığı süre boyunca KKTC yönetiminden hiçbir yetkiliyle görüşmedi.

    Kıbrıs Rum kesimine bir günlük ziyarette bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, temaslarını tamamlayarak adadan ayrıldı.

    Merkel, Larnaka havaalanından Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu tarafından uğurlandı.

    Merkel, adadan ayrılırken herhangi bir açıklama yapmadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow