AİHM'den Rum piskoposun başvurusuna ret

AİHM, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos'un, "kutsal alanları yağmaladığı, Kilise taşınmazlarına ulaşılması hakkını ihlal ettiği ve Kıbrıslı Rumların Kuzey'deki kiliselere gitmelerini engellediği" iddiasıyla Türkiye aleyhine yaptığı başvuruyu reddetti.
Rum Politis gazetesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Kuzey'deki mülklerine ilişkin olarak Strasbourg'a başvuran Kıbrıslı Rumlar için belirlediği, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu hukuk yolunun, AİHM Dördüncü Dairesi tarafından 2. Hrisostomos'a da gösterildiğini yazdı.
Gazete, 2009 yılında Kilise adına başvuru yapan 2. Hrisostomos'un iddialarına karşılık karar alan AİHM'in, kararını ocak ayı başlarında verdiğini, ancak kararın resmi internet sayfasında dün yayımlandığını belirtti.
AİHM'in, 2. Hrisostomos'un Türkiye aleyhine olan başvuruyu kabul edilemez olarak reddettiğini, ayrıca Dimopulos davasından sonra, Kuzey'de Kıbrıslı Rumların tümü tarafından Taşınmaz Mal Komisyonu hukuk yolunun tüketilmesi gerektiğine işaret ettiğini yazan gazete, AİHM'in, dini hakların yerine getirilmesinin ihlal edilmesine ilişkin olarak ise, yine Taşınmaz Mal Komisyonu hukuk yolunu gösterdiğini kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!
Kritik temas öncesi Trump’tan Çin’e tarife mesajı: İndirim sinyali geldi, rakam açıkladı!
Rusya Zafer Günü’nü kutluyor: Kızıl Meydan'da gövde gösterisi! Putin, Kuzey Koreli askerleri selamladı...
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?