hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ve Seyfülislam Kaddafi CNN Türk'te!

    Ve Seyfülislam Kaddafi CNN Türkte
    expand

    Türkiye günlerdir Libya'daki olayları yakından takip ediyor. Gazeteci Cüneyt Özdemir, başkent Trablus'a giderek Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi ile görüştü. Kaddafi, Libya devlet televizyonundan sonra ilk kez CNN TÜRK'e konuştu. Cüneyt Özdemir, sıcak gündemin merkezinde tüm merak edilenleri sordu, Seyfülislam Kaddafi yanıtladı.

    C.Ö: Sayın Kaddafi Libya'da durum nasıl şu anda? Ülkede hangi bölgeler sizin kontrolünüzde? 

    S.K: Ülkenin güneyi sakin. Her şey normal. Orta bölge de sakin. Burada da her şey normal. İki kent dışında. Biri Zaviye. Diğeri de Trablus'tan 200 kilometre uzaklıktaki Misrata kenti.

    CÖ: Şu an harita üzerinde gösterecek olsanız neredeyiz?

    S.K: Şu an buradayız Trablus'tayız. Ülkenin batısı, güneyi ve orta kısmı bizim kontrolümüzde. Bir sıkıntı yok. Her şey normal. Burası da başkent Trablus. Libya nüfusunun yarısı burada yaşıyor. Burası başkent en önemli şehir. Başkent ve civarı sakin. Arabanızla şu an gidebilirsiniz mesela. Her şey normal. Ancak ülkenin batı bölgesinde iki şehirde sorun var. Zaviye kenti ve Misrata. Bu iki kentte asıl mesele gösteriler falan değil. Teröristler. Arabayla buraya da gidebilirsiniz. Polis ekibiyle size yardımcı oluruz, durumu görürsünüz. Tanklar var. Orduya ait tankları çaldılar. Ellerinde silahlar, makineli tüfekler ve cephane var. Hükümete karşı savaşıyorlar. Terör gruplarına mensup bu kişiler. Sayıları az ama silahlarla savaş açmış durumdalar. Biz hükümet olarak kendi halkımızla savaşmıyoruz, bu gruplarla savaşıyoruz.



    CÖ: Yani ordudan tank çalan bu gruplara karşı mı savaşıyorsunuz?

    SK: Evet. Şimdi Misrata kentine gidebilirsiniz. İstediğinizi de arayın. Kentin nüfusu beş yüz elli beş bin. Yarım milyondan fazla. 100 kişi ile savaşılıyor.

    CÖ: Yüz kişi.. Ama silahlılar.

    SK: Evet silahlılar. Bugün Misrata'da askeri hava üssüne saldırdılar. Üssü almaya çalıştılar ama ordu karşısında yenildiler. Durum böyle.

    CÖ: Peki Bingazi?

    SK: Bu bölgeye bakalım. Burada ordu ya da polis yok. Neden? Beyda ve Derne kentleri bir başka terörist grubun kontrolünde. Burada iki bağımsız islam emirliği ilan ettiler. İki devlet var burada.

    C.Ö İki farklı devlet....

    SK: Oyuncak devlet bunlar. Miki fare devleti. Bir devlet burada diğeri de burada....

    Devamı: MİKİ FARE DEVLETLER

    Devamı: KADDAFİ'NİN GİTME ZAMANI GELMEDİ Mİ?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow